Wat voor lessen worden er gegeven bij Yoga-Alles? 

 

Hatha flow of Hatha basis/ Jeanine

De Hatha basis les is een rustige technische les. Zeer geschikt voor beginners met veel uitleg over de houdingen en hoe deze uit te voeren. Stap voor stap komen de basis houdingen (Asanas) aan bod. Je leert de zonnegroeten, enkele 'flows',  ademhalingstechnieken en handvatten om thuis je eigen 'practice' (beoefening) te starten. Ben je al meer ervaren dan is het een verdiepings-les die je nieuwe inzichten kunnen geven over de diverse  houdingen, hun 'alignment' (hoe je de houding fysiek uitvoert) en het doel.  Elke les wordt gegeven op het niveau van de groep. De beginners cursus Hatha Basis is een stappenplan waarbij je de beginselen van Yoga leert. Ademhaling, meditatie en houdingen. Hatha flow is een les met meer dynamiek en minder uitleg. Het is handig als je voor deze les iets meer weet over de houdingen maar dat hoeft niet.

 

Yin Yoga of Yin flow/ Jeanine

Yin Yoga is een verstilde, statische Yoga vorm waarin je iets langer in de houdingen blijft (3-5 minuten) eventueel met behulp van 'props' (kussens, bolsters, blokken etc.) De bedoeling is je spieren zoveel mogelijk te ontspannen zodat je je lichaam uiteindelijk in je bindweefsel kunt laten 'zinken'. Dit geeft een diep ontspannend effect. De meeste Yin houdingen zijn zittende houdingen op de vloer. Yin Yoga vindt haar traditie in de Chinese Geneeskunde. Yin houdingen worden daarom gekoppeld aan meridianen, orgaanparen en de elementen Water, Hout, Aarde, Vuur en Metaal.  Het flow element bestaat uit rustige vloeibare bewegingen die je van de ene houding in de andere brengen. Het toverwoord bij Yin en Yin flow is loslaten. Het magische van Yin is dat het je de mogelijkheid geeft om volledig naar binnen te keren. Deze les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Rust en Relax Yoga/ Jeanine

Rust en Relax Yoga is een mengeling van Yin Yoga, Restorative Yoga, MFR, en Yoga Nidra. Al deze vormen zijn zittend of liggend op de mat en gecreëerd om het lichaam naar binnen te laten keren, te laten rustten en ontspannen. De Rust en Relax les wordt gegeven op Woensdagavond.

 

Vinyasa Flow/ Jeanine

In de Vinyasa Flow les combineer ik de diverse yoga houdingen als een dans aan elkaar. Belangrijk hierin is de adem. Je adem is je anker waarmee je de bewegingen vloeiend in elkaar over laat lopen. Vinyasa is een dynamische les. Het is fijn als je al een basis hebt maar dat hoeft in principe niet. Aldoende leert men. Enkele elementen uit de Vinyasa Flow zul je ook wel terug vinden in de Hatha of Hatha Flow lessen. Zoals de zonnegroet. Deze sequentie van vloeiende bewegingen achter elkaar is een mooi voorbeeld van een Vinyasa Flow. 

 

MFR (Myo Fascia Release Yoga) les met de balletjes/ Jeanine

Myo betekent spier, fascia is je bindweefsel. Bij MFR masseer je met behulp van balletjes de spier, het bindweefsel of juist de ruimte daartussenin. Je drukt met een balletje (bijvoorbeeld een tennisbal) op een bepaalde plek (triggerpoint) of je rolt, beweegt of gebruikt een andere techniek om je weefsel te masseren, losser en soepeler te maken en te hydrateren. Daardoor gaat energie weer stromen. Vaak gebruiken we Yin houdingen waarbij we de balletjes inzetten maar soms focussen we alleen op het balletje en het lichaam zonder een specifieke yoga houding aan te nemen.  Deze les staat niet vast op het rooster maar ik gebruik deze techniek regelmatig in de rust en relax les op woensdagavond. Ongeveer eens in de zes weken geef ik een XL-les MFR op vrijdagavond of zondagochtend. 

 

Stoel Yoga/ Jeanine 

Voor mensen die iets minder mobiel zijn of niet lang en intensief staande houdingen kunnen uitvoeren is stoelyoga ideaal. Ook als je herstellende bent van een operatie of blessure aan je heupen, knieën of voeten. Een stoel draagt je, je evenwicht is beheersbaar en toch kun je veel (aangepaste) yoga houdingen doen. 

Stoelyoga

 

Zwangerschaps Yoga/ Jeanine

Zwangerschapsyoga bij Yoga -Alles is een dynamische en tegelijkertijd ontspannen vorm van Yoga. We gaan in de lessen op zoek naar de verbinding met je kindje en zorgen er voor dat je lichaam in vorm blijft en klaar is voor de bevalling. Ademhaling is belangrijk maar altijd mild en in dienst van je lichaam (het is geen 'pufcursus'  ;-)

Zwangerschapsyoga is tevens een fijne manier om in contact te komen met mede zwangeren en ervaringen uit te wisselen. 

Na de les is er, onder het genot van een kopje thee voldoende ruimte voor.

Zwangersschapsyoga

 

Restorative Yoga/ Jeanine

Restorative Yoga is de meest ontspannen vorm van Yoga die er is. Je gebruikt geen kracht, je rekt en strekt niet. Restorative gaat alleen maar over openen, ontspannen en loslaten. Stress is tegenwoordig 1 van de belangrijkste oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten. Stress opdoen gaat in onze hectische maatschappij heel snel en makkelijk maar stress loslaten is een hele uitdaging.  Restorative Yoga is 1 van de methodes die is ontwikkelt om stress uit je lijf weg te laten vloeien. In een (XL) les volg je een beperkt aantal poses waar je langer in blijft. Is dat in Yin Yoga zo'n 3-5 minuten. Bij Restorative is dat 10-20 minuten. Je lichaam wordt volledig ondersteund door props (kussens, blokken, dekens en bolsters) zodat je volledig gedragen wordt.  Restorative is heel heilzaam gebleken bij Burn-out gerelateerde klachten en een overprikkeld zenuwstelsel. Restorative kan door iedereen beoefend worden omdat het een individuele vorm van Yoga is. Je hoeft er geen enkele Yoga ervaring voor te hebben. 

 

Classical Hatha (English spoken)/ Sheila 

Vanaf september 2023 zal Sheila een 90 minuten durende les geven in de Klassieke Hatha traditie. Deze les wordt gegeven op maandagavond en woensdagochtend in het engels. De sequence is elke les hetzelfde met af en toe wat kleine variaties. Ook als je niet goed engels spreekt is deze les prima te volgen. Het is een pittige en intense les maar elk niveau is welkom. 

 

Workshops & XL lessen

Ik geef regelmatig XL lessen in de vorm van een workshop. In deze lessen ga ik dieper in op een bepaald thema of een bepaalde Yoga stijl. Bijvoorbeeld een Yin Yoga les met aan het einde een Yoga Nidra (een lange begeleide meditatie/eindontspanning) Of een Yin-Yang les naar aanleiding van een element zoals gehanteerd in de Chinese Medische wetenschap. (Hout, Aarde, Vuur, Metaal en Water) . Op dit moment ben ik bezig om meer interessante yoga gerelateerde workshops aan te bieden.  Soms geef ik deze zelf, soms samen met een collega. Deze zullen plaats vinden in het weekend. De Workshops & XL-lessen vind je onder:  Cursussen, Workshops & XL lessen

 

Diploma's en certificaten

In alle Yoga stijlen ben ik officieel gecertificeerd als docent. Dat maakt mij een: '650hrs+ Y.A - certified Yoga teacher', wat zoveel betekent, dat ik internationaal erkend ben via Yoga Alliance, En dat ik een Yoga studie van meer dan 650+ uur,  achter de rug heb. De meeste Yoga docenten zijn 100hrs (basis) of 200 hrs docent. Ik vind het heel belangrijk dat je als Yoga docent geschoold bent in de stijl die je geeft. Een Yin docent is nog geen Hatha docent en vice versa. Check dus altijd of je docent degelijk geschoold is.  

Mijn certificaten zijn in de Yoga studio aanwezig.  

 

Voor prijzen kijk op Mijn prijzen