WIE

Mijn naam is Jeanine Niemendal.

Moeder, (schoon)Dochter, Geliefde, Theatermaker, Reizigster, Duizendpoot, Docent, Honden en katten mens, Tuinierster, Eigenwijsje, natuurliefhebster, zwemster en nog van Alles meer.

Maar zeker ook, en niet in de laatste plaats: 'Yogini'. 

 

In 2003 volgde ik mijn allereerste Yoga les.

Een  yoga zwangerschapscursus in Utrecht. Daarna wilde ik Alles weten over Yoga en volgde ik lessen, workshops en masterclasses in allerlei vormen en stijlen. Van Iyengar naar Ashtanga  tot Vinyasa , Yin en Hatha.

 

Ik ben een Alles -vreter. Ik kan niet kiezen. Ik vind heel veel leuk. In bijna alle Yoga stijlen kan ik iets vinden wat me past.  Je lichaam heeft verschillende behoeftes. Soms is dat een milde verzorgende beoefening, Soms een energieke beoefening.

Wat mij betreft gaat Yoga over het luisteren naar je lichaam en het volgen van datgene wat je lichaam nodig heeft. Daarom heb ik besloten me niet in 1 stijl te specialiseren maar dat te doen waar ik zin in heb. 

 

In 2018 startte ik de 200 hrs Hatha Yoga docentenopleiding bij Yogapoint Utrecht.  Deze opleiding rondde ik in juli 2020 af. 

In de zomer van 2020 startte ik met de Yin Yoga teacher training van Pure Energy Yoga.  En in september van dat jaar volgde ik de 100 hrs Yin TT bij Stillness in Yoga in Doorn. 

In maart 2021 startte ik met de 200 hrs Vinyasa opleiding van Yoga Point Arnhem.

Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen, trainingen en specialisaties. In mei 2022 rondde ik de Teacher Training 'Restorative Yoga' af bij Pure Energy Yoga in Utrecht.  

 

Ik ben de Yoga docenten opleiding in eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling gaan volgen. Mijn intentie was  geduld hebben, het proces vertrouwen en zijn werk laten doen.  Kijken wat er op mijn pad zou verschijnen in plaats van achter een resultaat aan te jagen.

Toen ik eenmaal kennis had gemaakt met de verbinding en eenheid die je voelt als je voor een groep Yoga leerlingen staat, was het geen vraag meer of ik ook echt Yoga docent ging  worden, maar vooral wanneer.

En nu ben ik het. In meerdere stijlen maar liefst.

 

Mijn Yoga pad is nooit ten einde. Dat vind ik ontzettend prettig want zo hoef ik niet te streven naar een eindresultaat. Ik sta pas aan het begin. En dat wil ik ook meegeven aan de leerlingen die mijn lessen bezoeken. Have fun. Onderzoek Alles.

Speel. Sta in het moment. Wees mild en geniet van de reis.    

 

Namasté,  Jeanine.