Fijne voorjaars Combideal!

 

De XL-lessen en workshops bij Yoga-Alles zijn bedoeld voor Yogi's die zich meer willen verdiepen in een bepaalde stijl of techniek. Iedereen is welkom. Ook als je geen vaste lessen volgt bij Yoga-Alles. Op vrijdagavond 21 april geef ik weer een XL-les Restorative yoga. Op zaterdagochtend 22 april geef ik een Workshop Yin Yang Yoga Voorjaar/ element hout.

Je kunt deze twee lessen afzonderlijk volgen maar ook in een combideal met €5,- korting.  

Zowel de afzonderlijke lessen als de combideal kun je reserveren via momo yoga.

 

https://momoyoga.com/yoga-alles

 

 

Vrijdagavond 7 april XL-les Yin Yoga & Myo Fascia

 

Wat is Myo fascia?

Myo betekent spier. Fascia is je bindweefsel. Volledig heet deze les eigenlijk Yin Yoga met Myo Facia Release. MFR, Ofwel het loslaten en ontspannen van stagnatie in de spieren en/of het bindweefsel. Denk aan knopen en stijfheid (verklevingen van het bindweefsel) Daar hebben we allemaal in meerdere of mindere mate mee te maken. Hoe ouder je wordt hoe meer stagnatie. Door middel van drukpunt massage worden deze stagnaties minder of worden ze zelfs opgeheven. Daar hoef je niet voor naar een masseur. Dat kun je ook zelf. Door middel van een balletje.

In de Yin houdingen die je misschien al kent, plaatsen we een balletje op bepaalde drukpunten op je lichaam. door de druk van het balletje tussen jouw lichaam en de vloer of een muur ontspan je in je spier of in het bindweefsel. Dat kan best een beetje sensatie opleveren maar daarna voel je je heel ontspannen.

Kom je het eens proberen? 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/16423711/xl-les-myo-fascia-yin-yoga-mfr

 

Jej!

De zwangerschapslessen gaan van start! vanaf vrijdagochtend 3 maart dynamische zwangerschapsyoga bij Yoga-Alles. Vanaf 12 weken zwangerschap ben je welkom.

 

Je gratis proefles kun je reserveren via onderstaande link:

 https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/16605233/zwangerschapsyoga

 

Meer weten over de lessen?

Zwangerschapsyoga

 

 

 

10-2-2023  Wil je de ruimte van Yoga-Alles huren?

Mensen zijn vaak onder de indruk van de mooie ruimte van Yoga-Alles. En daar ben ik ook heel trots op. Helaas kan ik er niet elke dag zijn om les te geven.  De ruimte staat vaak leeg en dat is heel erg zonde!

Geef jij een activiteit gerelateerd aan Yoga? Bijv. meditatie, mindfullness, ademwerk, trainingen op persoonlijk en/of spiritueel vlak, massage workshops, vrouwencirkels, ceremonies etc?

Dan is de ruimte te huur per 2 uur, dagdeel of de hele dag. 

Naast de 100m2 yogazaal is een kleedkamer en een keuken (met magnetron, 2 elektrische kookplaten en een afwasmachine) De Yoga props zijn incl. huur van de ruimte.

 

Interesse? Stuur een berichtje naar info@ Yoga-alles.nl

  

31-1-2023

Heb je al gezien dat er al aardig wat nieuwe workshops en XL-lessen op het programma staan? Neem snel een kijkje! (zie onderstaande link) Ik ben vooral heel blij met de Klankschaal meditatie van Marjolein Schoonewille van klankisbeweging.  Marjolein geeft Yoga les en klankschaal meditaties in Zuidwolde. Ze is de buurvrouw dus eigenlijk! En ik nodig graag de buren uit om bij mij een feestje te komen vieren. Kom je ook?

 

Cursussen, Workshops & XL lessen

 

 

Gelukkig nieuw jaar!

Nieuwe plannen maken voor 2023..
Dat is een dingetje. Meestal heb ik zoveel ideeën dat ik m'n agenda al ruim 2/3 van het jaar vol plan. Maar wat gebeurd er als ik dat niet doe? klein stapje terug.

Vertrouwen dat mooie evenementen, samenwerkingen, mogelijkheden en nieuwe avonturen vanzelf wel op mijn pad komen. Dat geldt ook voor Yoga-Alles.

We zitten nu betreft de Yin/Yang filosofie in het seizoen van het element water. Ik heb heel veel met water. Ik ben in Friesland opgegroeid aan het water. Ik kom uit een familie van zeilers, ik heb wedstrijd gezwommen en diepzee gedoken. Ik voel me een halve zeemeermin. In de Yin/Yang filosofie is water iets dat krachtig en sterk is. Maar ook zacht, vloeibaar en flexibel. Ik wil me voor 2023 laten inspireren door dat principe. Standvastig maar niet star. Krachtig maar niet onbuigzaam, Flexibel maar niet te meegaand.

Fluide, transparant en ontspannen. Ik ga dus mijn Yoga-Alles planning op die manier invullen. Niet alles dicht smeren. Ruimte overlaten voor flexibiliteit en onverwachte verassingen. Ruimte overlaten voor dingen die zich komen aandienen. En dat gaat een uitdaging worden...
Het is in elk geval de reden dat de website en het rooster nog niet vol staan met extra XL-lessen en Workshops. Ondanks dat er ideeën genoeg zijn. Ik laat de angst maar even varen dat, als ik niet tijdig kenbaar maak dat er iets aan staat te komen, er dan vast niemand komt..
Ik adem in en uit, ik beweeg mee met de deining en ik heb vertrouwen.

Op een vloeiend en deinend 2023!

 

Data van workshops en XL-lessen staan al in m'n persoonlijke agenda. Maar wat precies wanneer gaat gebeuren dat vind je tzt terug op de pagina Cursussen, Workshops & XL lessen

 

Boek je gratis proefles in januari 2023

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/member/orderstartdate/111609

 

Nieuwe start basiscursus vanaf 13 januari

 

In januari start weer een nieuwe beginnerscursus op de vrijdagavond.

De eerste 3 lessen elke week, daarna om de week.

Data: 13, 20, 27 januari 10, 24 februari en 10 maart. Tijd: 19.30-20.45 kosten €75,-

 

Stel je hebt altijd al willen starten met Yoga. Maar het is er nog nooit van gekomen. Geen tijd, te stijf, niet spiritueel genoeg, niks voor mij, wil wel maar durf niet, spannend, lastig, moeilijk.. En tóch ben je nieuwsgierig?

Kom dan vooral meedoen met de beginnerscursus die op 13 januari 2023 start. Dan zul je zien dat het heel goed te doen is en wie weet blijf je voor eeuwig aan je mat gekluisterd (of ga je daarna weer wat anders doen mag ook!) we gaan stap voor stap door de basis houdingen, ik leg de techniek uit, we nemen Pranayamas (ademhalingstechnieken) door. We mediteren een beetje. We vallen en staan weer op. Maar het wordt vooral heel leuk. Spelen met Yoga. Doe je mee? Ik zie je graag.

De cursus duurt 6 lessen. Elke les duurt een uur en een kwartier. Lessen die je niet kunt volgen mag je inhalen binnen het reguliere rooster tot 1 april 2023 (dit geldt niet voor workshops en XL-lessen) Mocht je tijdens de cursus extra lessen willen volgen (bijvoorbeeld in de weken dat we geen les hebben) Dan is het aan te raden een extra 5-lessen kaart aan te schaffen.

Je kunt je aanmelden via de volgende link:

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/15609590/start-basiscursus-hatha-yoga-beginnende-yogis

 

2-12-2022

Kom je mee een feestje vieren?

Vrijdagavond 30 december komt mijn liefste vriendinnetje Marianna een gastles Essentrics geven. Daarna verzorg ik als toetje een heerlijke Yoga Nidra. (lange begeleidde eindontspanning) Wil je meer weten? stuur me dan even een mailtje naar:

info@yoga-alles.nl

 Je kunt ook direct reserveren. 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/15609574/xl-les-essentrics-dans-yoga-nidra

 

10-11-2022  Heb je de nieuwste nieuwsbrief al gelezen? Nieuwsbrief

 

Met hondje 'Yogi' de trouwe metgezel van Esther. Die regelmatig lag te snurken op mijn mat

 

10-9-2022

In de zomer van 2020 volgende ik de Yin Yoga opleiding Pure energy Yoga van Esther Scheen in Utrecht (Zo kort geleden nog maar??) Esther heeft zoveel kennis en wijsheid dat ik nog regelmatig terugkeer voor een les of een workshop van haar. Het is heerlijk om als docent weer even terug te gaan naar de 'schoolbanken'. Daarom doe ik minstens elk jaar een verdiepingscursus of opleiding. Niet alleen om mijn leerlingen meer kennis en kunde te bieden maar vooral ook om mijzelf te blijven ontwikkelen, inspireren en laten groeien. In december ga ik een opleiding van 5 dagen bij haar volgen. 'Myo fascial release Yin Yoga.' Een ingewikkelde naam maar simpel gezegd ga ik leren hoe je met hulp van balletjes de drukpunten in je lichaam kunt stimuleren tijdens een Yin practice. Ik ga er natuurlijk later nog veel meer over vertellen.

Wil je vast weten wat ik vanaf december extra bij Yoga-Alles aan ga bieden? kijk op de site van Esther. https://pureenergyyoga.nl/

8-9-2022

Nieuwe Workshops en XL-lessen!

Kijk op: Workshops in Hoogeveen

Heb je de nieuwsbrief van September al gelezen?

Nieuwsbrief

 

 

29-8-2022

Donderdag 1 en vrijdag 2 september

Gratis proeflessen!

Log in op: https://momoyoga.com/yoga-alles

Maak een (vrijblijvend) account aan, selecteer het product 'gratis proefles 1/2 sept.' en reserveer met dat tegoed de les die je wilt volgen in het rooster. (alleen geldig op 1 of 2 september!) Vragen? stuur een mailtje naar: info@yoga-alles.nl Ik zie je :-)

 

13-8-2022

Wil je beginnen met Yoga?

In Oktober start ik met een nieuwe beginnerscursus. 6 lessen van 75 minuten voor €75,- op de vrijdagavond om de week van 19.15-20.30. Hierin gaan we stap voor stap door de meest voorkomende houdingen, ademhaling- en meditatie technieken.  Wil je meer weten? Stuur me een mailtje naar info@yoga-alles.nl of schrijf je meteen in via: 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/14587013/hatha-basiscursus-lessenreeks-van-6-lessen

 

4-8-2022

Vrijdag 2 september gratis Proefles!

Jahaah! we gaan los!  Ben je zwanger? of ken je iemand die zwanger is en die graag een dynamische fysieke uitdaging zoekt op weg naar haar bevalling? We doen uitdagende Yoga houdingen aangepast aan het wondertje in je buik. Dus niet alleen maar theedrinken.. (o.k.. ook een beetje theedrinken..) We gaan krachtig het nieuwe (of hernieuwde) avontuur tegemoet. Doe je mee?  Zwangerschapsyoga 

 

4-8-2022

In de tuin naast de Yoga studio groeien mijn komkommers weelderig! Helaas voor de studio is het daar ook komkommertijd. Ofwel heel rustig.. Deelnemers zijn met vakantie.  Maar.. wist je dat je ook vanaf je vakantie adres mee kunt doen via Zoom? Ook als je geen vaste lessen bij Yoga-Alles volgt? 

Kijk naar wanneer er lessen zijn op: Zomerrooster 2022

Al deze live lessen zijn ook te volgen via Zoom! 

 

Heb je de nieuwe nieuwsbrief van juni-juli-augustus al gelezen?

Nieuwsbrief

 

16-06-2022

Tour de Tuin juli-september 2022

We gaan naar buiten, waar de vogeltjes fluiten..

Ofwel.. "Pop-up-Buiten-Yoga".  Wat is dat?

Ik plan kort van tevoren een buiten les. Deze les valt buiten het zomer rooster. Wil je meedoen? dan voeg ik je toe aan de speciale Buiten-Yoga groeps-app. Je krijgt dan een bericht waar en wanneer de buiten les is.   Iedereen kan meedoen! 

Voor meer info kijk op: Buitenlessen

 

16-06-2022

Zomer rooster

In de zomer ziet het rooster er iets anders uit. Met meer XL-lessen, gecombineerde lessen en pop-up buitenlessen.

(de buitenlessen staan niet in het rooster, zie post hierboven) 

Wil je weten welke lessen, wanneer gegeven worden? 

kijk op: Zomerrooster 2022

 

12-05-2022

Hatha basis en Hatha Flow

Eerder stonden alle Hatha lessen als Hatha basis in het rooster. Vanaf volgende week wil ik daar graag een verschil in aanbrengen. De ochtendlessen blijven Hatha basislessen. De donderdagavond les wordt een Hatha flow les. Wat is het verschil? kijk op: Mijn lessen en prijzen   

Zwangerschapsyoga, Ja! start Vrijdagochtend  3 juni

 

Jahaah! we gaan los!  Ben je zwanger? of ken je iemand die zwanger is en die graag een dynamische fysieke uitdaging zoekt op weg naar haar bevalling? We doen uitdagende Yoga houdingen aangepast aan het wondertje in je buik. Dus niet alleen maar theedrinken.. (o.k.. ook een beetje theedrinken..) We gaan krachtig het nieuwe (of hernieuwde) avontuur tegemoet. Doe je mee?  Zwangerschapsyoga 

 

14-04-2022

Dit is mijn hele leuke Yoga collega Romy Woldering.

Zij komt als eerste gastdocent voor Yoga-Alles een workshop geven op zaterdag 7 mei van 10.00-12.00.

 

Ik zit vooraan!  Jij ook? 

 

Wat ga je eigenlijk doen Romy?

"Op zaterdag 7 mei neem ik jullie graag mee op een 'reis' langs de chakra's!
In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als chakra's. Een chakra is een plek in je lichaam waar energiebanen die langs je zenuwstelsel in de wervelkolom lopen, samenkomen. Elk chakra heeft verschillende eigenschappen en kwaliteiten die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Als de energie vrij kan stromen op deze plekken ben je in balans, zit je goed in je vel en kun je Zijn vanuit jouw eigen kern. Tijdens deze workshop gaan we alle chakra's bij langs, om de energie op die plekken te stimuleren zodat deze weer goed kan stromen. Dit doen we door middel van meditatie, ademhaling, een klein stukje theorie en vooral ervaren door het doen van asana's (yoga-houdingen). Je bent van harte welkom, met of zonder yoga-ervaring!

Groetjes Romy"

 

Reserveer via momoyoga

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/13123970/workshop-yoga-reis-door-de-chakras

 

 

Yoga beginners workshop !

Zaterdag 26 maart 10.00-12.30  €25,- 

 

10-3-2022

Kom je op zaterdag 26 maart meedoen aan de Workshop Yoga voor beginners? Speciaal voor mensen die een klein beetje meer beslagen ten ijs willen komen, voordat ze zich in de groepslessen storten. We starten met een eenvoudige zonnegroet, ik leer je de basis van ademhalingsoefeningen en meditatie en we nemen een lekker lange eindontspanning. Gewoon omdat het kan. Ben je er bij?

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/13123651/workshop-beginnende-yogis-1000-1230

 

14-2-2022

Donderdagavond 17 februari starten we weer met de lessen! om 19.15 een Hatha basis les en om 20.45 een rustige ontspannen Yin les. Ik ben heel blij weer met jullie op de mat te mogen staan. Ik heb jullie gemist!

Mocht je nu nieuw zijn, maak dan gelijk gebruik van de twee gratis proefessen die je nog tot 4 maart kunt volgen.

Op donderdag 10 maart start de nieuwe basiscursus voor beginners.

4 lessen voor maar €37,50  Je kunt je opgeven via info@yoga-alles.nl 

 

28-1-2022

We gaan weer richting Lente! En dat betekent dat ik super veel zin heb om heel veel nieuwe gezichten in de studio te ontmoeten. Je kunt in februari komen kennismaken!

Via het nieuwe systeem kun je twee gratis proeflessen reserveren.  https://www.momoyoga.com/yoga-alles/member/orderstartdate/90455

 

 

Vinyasa Flow Yoga op:

Vrijdag van 7.30-8.30

 

ZwangerschapsYoga vanaf:

Vrijdag 28 januari 10.45-11.45

 

Zondag 13 Maart

10.30-12.00

XL-les Yin Yoga met klankschalen concert (VOL)

 

 

Nieuw! Online reserveringssysteem 

MomoYoga

18-1-2022

Yes! We mogen weer open! En ondanks dat het heel fijn is dat dat weer kan en weer mag, heeft de afgelopen maanden van onzekerheid ook zijn tol geëist. Wat hebben we allemaal flexibel moeten zijn. Wat heeft het ons veel tijd en energie gekost. Roosters omgooien, leskaarten bevriezen, zorgvuldig geplande en voorbereidde workshops overboord gooien, rekensommetjes maken welk gat deze lockdown nu weer in het budget zou slaan. Zuur. Maar gelukkig niet ziek. En gelukkig niemand in de lessen en nagenoeg niemand in mijn omgeving. Of in elk geval niet zo ziek dat we er niet meer bovenop kwamen. En dat houden we zo. En de Yoga en sport faciliteiten open, dat houden we ook zo. Omdat de gezondheid van iedereen het eerste is waar we aan zouden moeten denken. Dat is waar de sleutel van deze hele situatie ligt.

Dus lieve mensen. Zorg goed voor jezelf.

En dus lieve overheid: Houd ons open!

 

Whats new?

We hebben een vaste nieuwe les op het rooster staan: Vinyasa Yoga.

Een pittige en dynamische ochtend Yoga op de vrijdagochtend van 7.30 tot 8.30 speciaal voor alle vroege vogels. 

 

Op vrijdagochtend 28 januari starten de lessen ZwangerschapsYoga van 10.45-11.45

Een Dynamische en actieve voorbereiding op de bevalling en het moederschap.

Zwangerschapsyoga

Nieuwe datum!

Op Zondag 13 maart kun je naar de verplaatste XL les Yin Yoga met een heerlijk klankschalen bad.  

Workshops in Hoogeveen 

 

En tot slot kun je nu alle lessen en workshops boeken via het online reserveringssysteem van Momo Yoga. 

kijk maar eens op https://momoyoga.com/yoga-alles 

12-1-2022

Ik had gehoopt gisteren meer duidelijkheid te krijgen in waar we nou precies aan toe zijn.. Voor deze donderdag en vrijdag had ik  proeflessen en een te gekke workshop voor nieuwe deelnemers op het programma gezet.  Maar helaas pindakaas.. Breath in, breath out.. Dan nog maar even dapper door zoomen. Vanuit de studio in Hoogeveen en vanuit mijn huiskamer in Utrecht.  Hou je FB en de website in de gaten voor nieuwe data? XXX 

 

30-12-2021

Ik heb altijd enorm veel zin in januari want ik ben gek op goede voornemens.

Ik heb er al een paar paraat en kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan.

 

Een goed voornemen is niet alleen een hoopvolle verwachting waarop meestal een groot gevoel van teleurstelling volgt.

Het is een kans iets nieuws te creëren en patronen te doorbreken. Ik probeer goede voornemens op een Yoga manier te benaderen. Bij mij gaat het niet  om het ‘lukken’ maar om het meebuigen, flexibel zijn, discipline trainen en leren mild te zijn als dat niet elke keer 100% lukt. Er is altijd een volgende stap waarin je een nieuwe keuze kunt maken. Wees niet te star en te streng. Daar wordt niemand gelukkig van.

Benader je voornemens met lichtheid. Want als je er geen plezier aan kunt beleven en er de waarde niet van in kunt zien waarom zou je het dan doen?

 

Starten met Yoga zou een goed voornemen kunnen zijn. Of misschien komt het voornemen wel een stapje eerder? Het voornemen om minder bang zijn, minder onzeker over wat je zou moeten kunnen om de mat op te ‘mogen’, meer Pippi Langkous “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Meer: "Het heeft me altijd leuk geleken dus nu ga ik het gewoon doen"

 

Ik nodig je van harte uit voor de open lessen op vrijdag 14 januari, en de beginners workshop op zaterdag 15 januari bij Yoga-Alles in Hoogeveen. (Want 1 van mijn voornemens is ten alle tijde positief blijven dat we straks gewoon weer open mogen)

Wil je meer weten? Hou de site in de gaten. Hier vind je de meest actuele info.

Ik wens jullie allemaal een fantastische jaarwisseling.

 

 

Kom je meedoen? live via Zoom

Do. 23 dec. 19.30-20.30 Yin Flow

Di. 28 dec.    9.15-10.15 Hatha Flow

Do. 30 dec. 19.30-20.30 Yin Flow

Vr. 31 dec.    11.00-12.00 Hatha Flow

Ma. 3 jan.      9.15-10.15 Hatha Flow

Do. 6 jan.      9.15-10.15 Hatha Flow

Do. "             19.30-20.30 Yin Flow

Vr. 7 jan.        9.15-10.15 Hatha Flow

Wo. 12 jan.    9.15-10.15 Hatha Flow

Do. 13 jan.     9.15-10.15 Hatha Flow

Do. "              19.30-20.30 Yin Flow

 

Zondag 19 december 2021

We blijven ons in allerlei bochten wringen om ons te kunnen verhouden tot het ongewenste. Dat geldt ook voor mij en de Yoga-lessen die ik geef. Ik wacht nog even af wanneer ik op Zoom mijn lessen aan ga bieden. In elk geval blijft de Yin-Flow van donderdagavond 19.30-20.30 staan t/m donderdag 13 januari. Daarna kijken we verder. Begin komende week laat ik weten of daar misschien extra lessen en/of online video's bij kunnen komen.

Hou deze Blog en/of de Facebook pagina in de gaten. We komen hier doorheen! 

Donderdag 2 december 2021

De avond lockdown is ingegaan. Gelukkig geef ik ook les in de ochtend en deze kunnen gewoon door gaan. Voor de reguliere avondlessen in Hoogeveen geef ik een Zoomles van 19.30 tot 20.30 in de plaats. Yin Yoga Flow. Het grote voordeel is dat iedereen dan mee kan doen! Ook al zit je in Timboektoe (mits je een beetje wifi hebt uiteraard..) Duss.. grijp je kans om van heinde en verre kennis te maken met Yoga-Alles. De Zoomlessen bedragen €7,50 je kunt je opgeven via info@Yoga-alles.nl  Ik zie je! 

 

Vanaf januari 2022 Zwangerschapsyoga 

Half december rond ik mijn specialisatie docent  zwangerschapsyoga af. En uiteraard wil ik dan zo snel mogelijk van start met een groepje zwangere dames! krijgen jullie een kindje? Of ken je iemand die zwanger is? (wat een leuk cadeau idee!) Kom dan een keertje meedoen. Ik geef een dynamische les. Met veel aandacht voor spierversterking maar ook voor ontspanning.

Ervaring met Yoga is niet nodig. Doe je mee?

info@yoga-alles.nl

Zaterdag 20 november 10.00-12.00

Yin Yang Yoga Workshop Water

De herfst is nog maar net begonnen, gelukkig zijn er nog steeds prachtige zonnige dagen en hopelijk blijft dat lekker lang zo. Toch voelen we vooral in de avond al wat winterse kou naderen. En hoewel november nog ver weg is, kun je wel vast reserveren  voor de volgende workshop in de reeks Yin Yang Yoga en de elementen. Richting de winter keren we meer naar binnen en voelen we meer de Yin energie stromen.

Kom je meedoen? 

opgeven via info@yoga-alles.nl

 

Zaterdag 23 oktober 10.00-12.00

Yin Yang Yoga Workshop Metaal (VOL)

Twee dagen geleden is officieel de herfst begonnen..

 

We gaan volgens de Chinese elementen leer het seizoen van het element ‘metaal’ in. Dat betekent Loslaten, ruimte maken, naar binnen keren.

 

Wil je weten welke Yin & Yang Yoga houdingen daarbij horen en wat dat met de emotie ‘verdriet’ te maken heeft?

Kom dan naar de workshop Yin Yang Yoga element metaal, seizoen herfst.

Bij Yoga-Alles in Hoogeveen.

 

Opgeven via info@yoga-alles.NL

 

Zaterdag 11 september

Yin Yang Yoga workshop Aarde 

In de traditionele Chinese geneeskunde  is er sprake van 5 seizoenen in plaats van 4.

Er is een korter extra seizoen tussen de zomer en de herfst namelijk de nazomer. Het is mijn favoriet!  Het element van de nazomer is aarde.  Aarde ondersteunt ons, voedt ons. Geef rust, balans en het vermogen om te verteren. Yin Yang oefeningen vanuit het element aarde zijn grondend en stimuleren en verzorgen het organen paar milt en maag. Is je aarde element in balans dan voel je je thuis en geborgen. In de wereld en in jezelf. 

De workshop Yin Yang vanuit de elementen is een terugkerende reeks maar ze zijn afzonderlijk te volgen. 

 

Wanneer?

zaterdag 11 september 10.00-12.00

Bij Yoga-Alles Hoogeveen.

Zaterdag 25 september 13.00-14.30

bij Yogapoint Woerden. 

Ik hoop je te zien!

 

30-08-2021

Op het moment dat ik dit typ zit de proefles van donderdag a.s om 19.15 bijna vol en gaan ook de Hatha les van donderdagochtend 9.15 en de Yin Yoga les van 20.30 de goede kant op. De senioren stoel yoga heeft nog wat aandacht nodig en ook de Hatha les op de vrijdagochtend mag nog gaan lopen maar ik ben nu al heel blij en tevreden en heb vreselijk veel zin de studio eindelijk vol te zien met mensen die misschien wel voor de eerste keer op de mat staan. Wat een helden! Nog niet ingeschreven? doe het snel! Ik zie je heeel graag verschijnen! 

 

16-8-2021

Jetzt geht los! 

Donderdag 2 en Vrijdag 3 September

Gratis proef lessen!

Want dan opent Yoga-Alles officieel haar deuren met een vast rooster van 5 lessen op de donderdag en vrijdag. 

Je mag alle lessen gratis komen volgen! Ben je er bij? en schrijf je je gelijk in voor een 5-lessen abonnement?  Dan krijg je ook nog eens 10% korting.  Zie ik je?

(meld je aan via info@yoga-alles.nl)

 

23-6-2021

Ter ere van 21 juni, internationale Yoga dag,

verscheen er een persoonlijke blog over mijn 'Yoga pad' op de pagina van Super Yoga!

https://www.superyoga.nl/blogs/blog/wereld-yoga-dag-2021-jeanine/

 

10-6-2021

In september start ik op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 een stoel Yoga groep in Hoogeveen!

Stoel Yoga is een vorm van Yoga waarbij je de Yoga houdingen aangepast op een stoel kunt doen. Dit is heel geschikt voor senioren en/of iedereen die (tijdelijk) niet in staat is om lang te staan, minder kracht in benen en/of onderlichaam heeft of slecht balans kan houden in staande houdingen. 

Kijk voor meer info op 'Stoel Yoga'   

 

19-5-2021

Yes! We mogen open!!!

 

26-5-2021

Yoga-Alles wordt mogelijk gemaakt door Lanting Reizen! Letterlijk, want bovenin het kantoorpand van mijn (schoon)familie aan de Stephensonstraat 8 in Hoogeveen, mag ik mijn studio openen. En daar ben ik heel blij mee en ongelofelijk dankbaar voor! Zonder hen was het niet mogelijk geweest. En dan verschijnt er ook nog regelmatig een tante, schoonzus of bonusdochter in de les. Ik vind dat dus ongelofelijk leuk! 

(Oh, enne.. Ik sta hier dus met een behoorlijke wind op een dubbeldekker van 4 meter hoog.. Niks geen trucage of photoshop.. ALLES voor Yoga.. ) 

16-5-2021

Afgelopen week was een lekkere volle Yoga-Alles week. Ik had de tijd om veel in Hoogeveen te zijn. Te netwerken, flyers uit te delen, op te ruimen, te stylen, schoon te maken, gesprekjes te voeren maar vooral ook om les te geven. 2 Yin Yoga-lessen via Zoom en de Vinyasa les 'Fly to the sky' in de tuin. Het was allemaal super leuk! Vanmiddag vertrek ik weer naar Utrecht. De komende weekenden ben ik bezig met mijn eigen Yoga studie. Daarover later meer.. Check je ondertussen de Waar & Wanneer pagina? Alle lessen (en workshops!!) tot 1 september staan er in. (In Hoogeveen en Woerden)  

6-5-2021

Inmiddels weten we dat er per 11-5 geen extra versoepelingen gaan komen. Helaas. Dat betekent dat de ingeplande lessen niet in de studio mogen maar buiten blijven.  Bijvoorbeeld de Vinyasa 'Fly to the sky'-les op Hemelvaartsdag van 11.00-12.00  lekker onder de Magnoliaboom in de tuin. Een beetje spelen met balanshoudingen, zweefmomentjes en out-of-your- comfortzone uitdagingen..  Voor alle niveau's!  Dus kom lekker meedoen!

28-4-2021

Zaterdag 24 april ben ik gestart met Buitenlessen Yoga in Hoogeveen.

De zon scheen volop. Het was heerlijk in de luwte onder de magnoliaboom.

Zaterdag a.s mogen we weer (10.00-11.00). En het dreigt zomaar weer een mooie dag te worden!

De les zit al vol (max. 4 personen) maar stuur me zeker een berichtje als je interesse hebt. Wie weet kun je er nog bij. En anders voeg ik gewoon een les toe. Tot de zomer betaal je voor de lessen een introductie prijs van €7,50 per les. De moeite waard om 1 of meerdere lessen te komen volgen..

Ik zie je!  

21-4-2021

Met een beetje mazzel mogen we elkaar vanaf 11 mei weer binnen ontmoeten voor een Yogales! De studio is ruim 100 m2 dus er is voldoende plek om de 1,5 meter te handhaven. Officieel begin ik pas vanaf 1 september met vaste lessen. Maar ik kan natuurlijk niet wachten! kijk voor de extra lessen voor een extra laag welkomsttarief onder de pagina 'Waar en Wanneer'. 

13-4-2021

Psssstt..

Wist je al dat ik van de Gemeente Hoogeveen toestemming heb gekregen om tijdens de lockdown Buiten Yoga lessen te geven? Kijk op de pagina Buitenlessen.

En reserveer snel! Want Corona technisch mag ik aan maximaal 4 mensen les geven!  

Ik zie je!

 

31-3-2021

13 reasons why (not)

Ik geef (of eigenlijk gaf..) op diverse plekken yoga les. In prachtige studio’s waar eigenaren met heel veel hart en ziel hun liefde in stopten. Veel van hun tijd, geld en energie naast hun reguliere banen en gezinnen. In veel gevallen is Yogales geven en/of een yogastudio runnen, liefdewerk oud papier. Dat geeft niet. Daar kiezen we voor. Omdat we geloven in verbinding. Omdat we gelukkig worden van het helpen van mensen, omdat we gepassioneerd zijn in het delen van een bijzonder systeem.

Veel studio’s en leraren zijn eigenlijk meteen na de eerste lockdown compleet out of hun comfortzone in de digitale wereld gesprongen om online lessen aan te bieden. Een wereld waar ik en veel van mijn collega’s niet in thuis zijn en waar geen budget is voor externe IT’ers, webmasters en digitale whizzkids. Via social media helpen we elkaar met vragen over streamen, ring verlichting, opname apparatuur of microfoons. En doen investeringen die we eigenlijk niet kunnen missen. We willen mensen yoga aan kunnen blijven bieden. 

Ik geef nog 1x per week een yin yoga zoomles via Health center Hoenderdaal. Live zaten mijn lessen vol. Nu heb ik nog twee vaste 'die hards' , die zich elke week trouw aandienen. Ik raak daar ontroerd door. De rest is afgehaakt. Heeft redenen gevonden om niet met yoga door te gaan totdat het weer live kan. Maar lieve mensen.. straks zijn er geen scholen, studio’s of docenten meer over om live les te kunnen geven.. Ik hoor vaak "online yoga is niks voor mij" Online yoga heeft inderdaad z’n beperkingen. Het is anders. Misschien minder intens. Het vraagt meer commitment. Je kunt niet varen op de energie van de groep. Dat klopt. Maar je doet wèl Yoga. Je traint jezelf om je te focussen op iets wat letterlijk verder weg is. Je traint jezelf af te sluiten van de afleidingen in je eigen omgeving (huisdieren, kinderen, buren rumoer) en je kiest voor jezelf. Je keert naar binnen daar waar dat wellicht een uitdaging is. Daar leer je van! Bovendien is elke beweging die je doet in tijden als deze goed voor je. Er is nog nooit iemand geweest die na een Zoomles tegen me zei: “Nou dit was niks”.

Ik kan minstens 13 redenen bedenken waarom je het online les volgen eens zou kunnen proberen. En misschien ken jij er 13 om het niet te doen. Weeg ze eens tegen elkaar af.. Wie weet waar je uitkomt.

Ik hoop dat we heel snel weer open kunnen.. Help je ons?

 

24-3-2021

Terwijl de lockdown voortduurt, draaien chats en FB groepen voor yoga docenten en studio's op volle toeren om mazen in de wet, en uitzonderingen op de regels te vinden. Soms is door de bomen het bos niet te zien. Je mag niet buiten sporten in groepsverband. Maar je mag wel sporten samen met een instructeur en 4 andere personen... ? En dan is het ook nog per gemeente verschillend.. Ik ga uitzoeken of ik in het paasweekend in Hoogeveen met 4 mensen buiten een les mag aanbieden..  Duimen jullie mee?

 

22-3-2021

Morgen horen we waarschijnlijk dat ook de Yoga studio's voorlopig nog niet open mogen.. Het is onvoorstelbaar waarom dat niet kan en mag. Dan nog maar even volhouden met Zoom.. En dat is ook ontzettend leuk eigenlijk.. Zeker als ik voor de eerste keer een echte openbare zoomles geef via Yoga-Alles vanuit Hoogeveen. Waaraan iedereen mee kan doen, zonder abonnement en zonder ervaring. 

Zaterdag 27 maart van 17.30 tot 18.30. Meedoen? stuur een mailtje naar info@yoga-alles.nl Dan stuur ik je vrijdag a.s de link. 

 

13-03-2021

En terwijl het vormgeven van de Studio gewoon doorgaat in mijn hoofd in Utrecht en door sterke armen in Hoogeveen, is er ook nog ruimte voor een nieuwe Teacher training! 

Het vierde papiertje wat ik hopelijk straks aan de muur in Hoogeveen mag hangen!

Vandaag gestart met de Jai Ma Vinyasa opleiding bij de collega's van Yoga Point Arnhem. Weliswaar online in m'n eigen huisje maar niet minder geweldig! 

 

13-3-2021

Langzaamaan wordt de ruimte leger en het aantal spullen talrijker.

Bolsters, matten, blokken, dekens, garderobe-rekken, plantenbakken, lampen, theeglazen.. Je kunt het zo gek niet bedenken of elke dag komt er wel wat binnen. Met de post of opgehaald via Marktplaats.

Het liefst startte in vandaag al! Maar Hoogeveen moet nog even wachten.. 

 

26-2-2021

Breaking news!!!

Achter de schermen ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van Yoga-Alles Studio Hoogeveen. Vanaf september zullen daar op donderdag en vrijdag lessen worden gegeven in Hatha, Yin Yoga en Vinyasa flow.

In mijn eigen Yoga studio! Een prachtige grote ruimte waar  volledig coronaproof lesgegeven kan worden.  I keep you posted!

 

Maandag 19 oktober is het herfstvakantie in Utrecht. Als trial kun je gratis via Zoom meedoen met mijn live lessen in de Bankastraat. 

9.00-10.00 Hatha basic en

10.30-11.30 Yin Flow

Wil je de link ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@yoga-alles.nl 

 

Meer info over eventuele zoomlessen? Vraag!

 

"Iets met mondkapjes en meridianen.."

Het lijkt wel een vreemdsoortige medische handeling die ik hier aan het doen ben..  maar ik teken voor de Teacher Training YinYoga,  meridianen ofwel 'energiekanalen'  op de juiste locaties bij mijn yoga collega. Meer weten? Kom naar mijn Yin flow lessen.. Dan vertel ik je er alles over!

 

 

5 oktober zijn de lessen aan de Bankastraat gestart! wat een heerlijke ruimte en wat een luxe in die kleine groepjes. De hele maand oktober kun je nog twee proeflessen reserveren. Stuur een mailtje naar info@yoga-alles.nl 

 

 

 

Op Zondag 26 juli ontving ik mijn certificaat voor de  50 hrs Yin Yoga Teacher Training Basis. Anatomie assistent Harry is ook trots!