4-4-2024

 Resetten..

In mijn vorige blogje schreef ik al dat ik het wat rustiger aan wilde doen. Alle ballen in de lucht houden is niet altijd haalbaar. Gelukkig heeft Yoga mij geleerd om tijdig aan de bel te trekken. Mijn werk in Utrecht vraagt t/m juni wat extra van mij omdat we een grote locatie voorstelling aan het maken zijn en een aantal collega's daar uitgevallen zijn. Een onhandige samenloop van omstandigheden. Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben en daarom moet ik op andere vlakken ietsje gas terug nemen. Vandaar dat ik tot 1 mei even geen lessen geef op de woensdagavond. En vanmorgen heb ik de twee lessen op de donderdagochtend teruggebracht naar 1 les. Niet alleen om mijn energie beter te kunnen verdelen maar ook omdat bleek dat het aanbod voor de donderdagochtend te groot was voor het aantal deelnemers die er kwamen. Nu komt er een nieuwe les voor in de plaats. Een Slow Flow Yoga les. Te volgen voor ieder niveau. Een rustige les om mild de dag mee te beginnen. op de plek van de Hatha basis van 9.15-10.15

Ik ga komende week ook kijken welke XL-lessen ik t/m de zomer in ga plannen. We hebben een mooie ademsessie gehad waar veel deelnemers enthousiast van werden. Ik ga kijken of ik de ademsessie vaker een plek kan geven binnen Yoga-Alles.

En zo varen we door. Met nieuwe ideeën en soms een andere koers. En rustig varen is ook varen. Toch?

Tot op de mat x 

19-2-2024

 

Genieten..

En dan is het alweer bijna voorjaar en dan is de tijd alweer voorbij gevlogen. Mijn laatste blogje was in december.. Aaah!! Kon ik maar twee extra dagen aan de week vastplakken. Dan had ik misschien tijd om alles te doen wat ik me voorneem.. Maar wat ik me voorgenomen heb.. staat dan weer haaks op nog meer dagen in de week creëren om nog meer dingen te doen. 

pfff.. even adem halen. 

Ik wil juist pas op de plaats maken. Of eigenlijk liever iets meer variatie aanbrengen in mijn dagelijkse werkweek. Die bestaat sinds de Covid tijd vooral uit werken-zorgen-huishouden-reizen..  (en dan niet leuk een reisje naar de zon of naar de sneeuw maar reizen als in Woon-Werk verkeer. In de file staan. En meer van dat soort 'waste of time'. ) Ik dacht ik ga weer wat leuke dingen doen..

Dus ik heb een les kaart gekocht bij een hele goeie en mooie Yoga school in Utrecht. Ik ga op mijn Utrechtse vrije dagen niet meer uitslapen (want ik ben zo moe..) maar ik ga vroeg uit de veren, de mat op. En daarna koffie drinken in de stad, of juist de stad uit, wandelen met mijn hondlief. Ik heb ein-de-lijk mijn motorrijbewijs. Dus ik ga straks lekker heel veel ommetjes maken op de motor. Gewoon voor de fun. Ik boek eens een extra massage (Bijvoorbeeld van Cielke van de 'Alles over Ayurveda' podcast!) , ga me weer eens verdiepen in die heerlijke Ayurvedishe keuken en zet een wekker als ik achter mn laptop administratie zit te doen. Niet meer ellenlang doorgaan. Gewoon om vijf uur stoppen. Even niks doen. 

Het voorjaar zit boordevol energie. Creativiteit. Het staat voor het in de wereld zetten van nieuwe plannen en ideeën. Maar om dat ruimte te geven is het ook fijn om niet altijd die boog optimaal te spannen. Genieten. Dat wordt mijn voorjaarsthema..  

En die van jou?

 

(Kom je bijvoorbeeld naar de workshop Yin/Yang Yoga de ontluikende kracht van het voorjaar?)  

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/20219842/workshop-yinyang-yoga-ontluikende-kracht-van-het-voorjaar

 

31-12-2023

 

De laatste dag van het jaar. Mooi moment om terug te blikken.. maar nog liever kijk ik vooruit.  Na een weekje decemberrust waar er geen lessen op het rooster stonden, heb ik alweer enorm veel zin om de lessen van deze week op te pakken.

Sinds september worden er 9 vaste lessen per week gegeven in meerdere stijlen. Ik ben gestopt met mijn yogalessen in Utrecht op de woensdagavond en geef deze lessen nu in Hoogeveen. Een mooi begin van mijn droom voor Yoga-Alles.

Want hou zou het zijn als ik volgend jaar op deze datum, op deze plek kon zeggen dat we een regulier rooster hebben van 18 lessen per week! Met daarbovenop mooie weekend workshops, nieuwe docenten en goed bezochte lessen. Nog net iets meer deelnemers die Yoga hebben ontdekt, nog net iets meer bekendheid in de regio zodat iedereen ons weet te vinden. 

Ik mag helemaal niet klagen maar het is mooi om te dromen. Niet alleen voor mezelf maar voor iedereen die wel een beetje meer rust, flexibiliteit, ruimte en ontspanning kan gebruiken. En daarmee diezelfde kwaliteiten mee kan nemen in zijn/haar werk, gezin en omgeving.

Want wat als je net ietsje buigzamer kunt zijn, net iets beter die lastige situatie aan kunt, net iets meer rust hebt waardoor lontjes weer wat langer worden en begrip meer ruimte krijgt. Het steentje dat in de vijver wordt gegooid. Het zgn. 'ripple effect'. Ofwel "One small change, can make an enormous impact". Yoga kan dit bewerkstelligen. En ik vindt het bijzonder dat ik dit mee mag geven aan iedereen die bij Yoga-Alles een Yoga les komt volgen of een Reiki of Shiatsu sessie boekt. 

 

Ik wens iedereen groei, ruimte, liefde en vooral heel veel plezier in het komende jaar. 

Tot snel, Alle liefs, Jeanine.   

 

p.s, Yoga Alles heeft een gratis lesweek van 8-12 januari en een week later start een nieuwe basiscursus voor de beginnende Yogis.

5 lessen op de woensdagavond van 19.15-20.15 Rooster en Reserveren: www.momoyoga.com/yoga-alles

 

 

15/11/2023

Terwijl er in heel Nederland een griepgolfje heerst heb ik ook mijn dag zo leeg mogelijk gepland, afspraken afgezegd, verwarming wat hoger, en even uitrusten. Ik ben flink verkouden, tegen het grieperige aan.  Ik doe vanuit bed nog even snel een rondje website en dan ga ik weer slapen. Het is nu eenmaal zo dat we richting de donkere dagen gaan en ons lichaam behoefte heeft aan rust, slaap en stilte. Griep of geen griep. Ik vind dat zelf nogal een uitdaging om gas terug te nemen. Want er zijn ook dingen die gedaan moeten worden, verantwoordelijkheden, geld in t laatje, dingen die draaiende gehouden moeten worden. En gewoon ook heel veel dingen die te leuk zijn om niet te doen. Prioriteiten stellen is dus een must.  

Ik merk dat op dit moment vooral de rustige yoga lessen heel populair zijn. De Yin Flow op donderdagochtend, De Yin op donderdagavond en de Rust & Relax lessen op woensdagavond bijvoorbeeld. Om aan jullie wensen tegemoet te komen Zijn er in december nog twee extra XL-lessen en 1 workshop te volgen. Alledrie gericht op het loslaten van stress en spanning, het naar binnen keren (Yin energie) en ontspannen. Zacht worden, toelaten en ademen.

 

Wil je weten waar en wanneer de workshops gegeven worden? Kijk op:

Cursussen, Workshops & XL lessen

 

Tot dan!

 

 

4-9-2023

Helaas gaan deze week de Pilates en Vinyasa lessen nog niet van start.  Het leven zit soms in de weg.

Mirjam en Esmeralda zitten in een goed vat :-) en dat verzuurt niet. De lessen die zij geven  worden op een later moment in het jaar gestart.

Dus... Wil je een nieuw gezicht ontmoeten? kom dan op woensdagochtend naar de les van Sheila! Zij geeft Classical Hatha in het Engels.

 

Doe je mee? 

 

 

Brief aan de startende Yogi

Lieve nieuwe Yogi,

 

Voor wie is Yoga?

Je leest deze blog.

Dus je bent geïnteresseerd in het volgen van Yoga lessen. 

Super! want dat is de eerste stap.

De tweede stap is je inschrijven in een les en gewoon lekker meedoen. Dat is misschien 'Out of your comfort zone' of spannend omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Of je hebt twijfels of jouw lichaam wel geschikt is voor Yoga.

 

Dan heb ik goed nieuws!

Elk lijf is een Yoga lijf.

Het mooie is dat iedereen op zijn of haar manier aan Yoga kan doen.

Ik werk bijvoorbeeld met mensen met een verstandelijke beperking die ook vaak fysieke uitdagingen hebben. Met hen doe ik stoel Yoga en de positieve uitwerking is precies hetzelfde als een 'Full-on' yoga les op de mat.

In mijn studio hangen geen spiegels. In de meeste Yoga-studio's trouwens niet. Dat heeft een reden. Door de Yoga beoefening kom je steeds een beetje meer uit je hoofd en in je lijf. Het is een reis naar binnen. Niet naar buiten (of naar de buitenkant) Dik, dun, lenig of minder flexibel, kort, lang, scheef, recht. Het maakt niet uit. We gaan onszelf niet met elkaar vergelijken. Elke Yoga reis is individueel en uniek. Net als jij. En ik vind het een eer om jou daarbij te mogen begeleiden. 

 

Kom je eens een les proberen? 

Op 6,7 en 8 september zijn alle lessen bij Yoga-Alles gratis. Je kunt er zelfs meerdere volgen als je wilt. Perfect om uit te proberen welke stijlen er zijn en wat er bij je past. Ik ga ook een nieuwe collega introduceren die haar eigen unieke manier van les geven meebrengt. Sheila geeft een Classical Hatha les (English spoken)

Esmeralda en Mirjam zouden ook starten maar helaas kunnen zij pas later dit jaar aanhaken. (Esmeralda geeft een Pilates les, Mirjam een Vinyasa les.)

Ikzelf geef  Hatha Flow (buitenles), Zwangerschapsyoga en Yin. Het rooster en de tijden kun je vinden op www.momoyoga.com/yoga-alles  Daar kun je ook je lessen reserveren. 

Mocht je daarna willen starten met yogalessen dan kun je elke week weer kijken wanneer je beschikbaar bent of zin hebt. Ideaal als je een baan hebt met wisselende dagen en tijden. Je hoeft je dus niet te verbinden aan 1 bepaalde les. Bij Yoga-Alles mag je 'hoppen'. De ene week heb je misschien zin in drie lessen, de volgende week heb je geen tijd. Geen probleem. Je kunt losse lessen kopen, strippenkaarten of een abonnement. Super flexibel. 

Starten bij de basis

Wil je beginnen bij de basis? dan is de Hatha basiscursus voor beginnende Yogi's heel geschikt voor jou. In 5 lessen leer je de basics. Daarna kun je zonder problemen doorstromen naar de reguliere lessen. Je start met andere yogi's voor wie alles nieuw is. Dat schept een band. De lessen zijn dan ook vaak heel gezellig en 'down to earth'. De cursus begint op woensdagavond 13 september van 19.15-20.15. Investering is €75,- Mis je een les? Dan kun je die les inhalen binnen het reguliere rooster. 

Ik hoop je te ontmoeten bij de gratis introductielessen, Tot dan!

Warme Groet, 

Jeanine Niemendal, Yoga-Alles Hoogeveen.  

 

17-8-2023

Start van het seizoen! Het bubbelt en het bruist! Er staan allemaal nieuwe spannende dingen te gebeuren. Allereerst trappen we het seizoen 'officieel' af met:

"De Yoga-Alles, Alle lessen gratis week" op 6, 7 en 8 september. In deze week zijn alle lessen voor niks! en mag je zelfs meerdere lessen volgen. Ik introduceer 3 nieuwe docenten. Sheila die Classical Yoga gaat geven (in het engels), Esmeralda die Pilates gaat geven en Mirjam komt een Vinyasa les geven. De nieuwe docenten zal ik op een later moment aan jullie voorstellen.

Op woensdagavond geef ik een buitenles op de Schildhoeve in Fluitenberg en op donderdagochtend komt er een extra Yin les bij. Daarnaast start de Zwangerschapsyoga vanaf 8 september. En dat alles zonder te betalen. Proef, ervaar en maak mee!  

 

16-6-2023

Terwijl ik vanwege mijn knie blessure een stapje terug moet doen ben ik alweer druk bezig met de komende Workshops en XL-lessen.

De klankmeditatie van morgenochtend met Marjolein gaan we verplaatsen naar na de zomer (Ik laat nog even weten wanneer)  Maar er staat alweer een nieuwe workshop te trappelen..

 

Yin Yang Yoga workshop Vurige hart energie

Zondag 2 juli 10.00-12.00

 

Yin staat voor diep, donker, koel, introvert, verstild en de maan.

Yang staat voor open, heet, extravert, dynamisch en de zon. 

 

De zomer staat vol van dynamische vuurkracht. Maar zoals we kennen van het ‘yin-yang’ teken  zit in elke dynamiek een klein puntje verstilling. De zomer is het ultieme Yang seizoen. We zullen dus een dynamische Yoga beoefening doen en eindigen met een aantal verkoelende yin poses. 

 

De zomer en het element vuur hebben ook nog een connectie met je hart en dunne darm. Met passie en woede, met transformatie, met je tong en een bittere smaak. Daar ga ik je allemaal nog meer over vertellen in deze verdiepende workshop. Doe je mee? 

 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/17569267/workshop-yin-yang-vurige-hartenergie

 

 

Veranderingen tarieven en abonnementen na 1 september 2023

 

7-6-2023

Helaas kan ik er niet aan ontkomen om per 1 september de prijzen te verhogen. Er zullen ook wat dingen veranderen in de abonnementen.

Hoe en wat precies dat vind je op de pagina mijn prijzen  

Ik kan alvast laten weten dat er ipv 1, nu 2 abbonementsvormen komen.

1 abbo voor 5 lessen per maand en 1 abbo inclusief alle lessen op t rooster (behalve de workshops.)

Op deze wijze blijft het rendabel om lessen aan te kunnen blijven bieden.

De goedkoopste les wordt een les binnen het tweede (nieuwe) abbo. Als je twee lessen per week volgt betaal je €5,25 per les en mag je de XL-lessen gratis volgen*.  Volg je meer lessen dan wordt het per les uiteraard nog goedkoper.

De duurste les is een losse les voor €15,-

*Per september komen er extra lessen op het rooster waardoor een dergelijk abonnement aantrekkelijk wordt. 

 

Heb je nu een abonnement dan kun je nog t/m augustus gratis van de XL-lessen genieten! Alle lopende abonnementen stoppen automatisch per 1 september.  Je kunt dan kiezen of en welke nieuwe abonnementsvorm je zou willen nemen.

 

Auw auwauwau!

7-6-2023

Lieve allemaal, soms zit het mee.. soms zit het tegen..

Kort geleden zat ik op mijn meditatie kussen. (Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar veel te weinig zit. Ook ik heb veel excuses om niet datgene te doen wat goed voor me is. Ik las ooit de quote: "Mediteer elke dag een uur. En als je het druk hebt, dan mediteer je  2 uur. " Ik snap zo goed dat dat heerlijk zou zijn. Op een dag ga ik het doen. Echt..) 

Als ik mediteer gaat mijn hoofd de eerste 10 minuten alle kanten op. "The monkey mind jumps from here to there". Zo druk dat ik me afvraag waarom ik op dat kussen zit. Ik denk altijd bij die eerste 10 minuten: " Laat maar zitten. Dit wordt niks". 

Maar dan dwarrelt de onrust neer als vuil in troebel water. Ruis verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Dit is het moment dat ik mezelf een vraag kan stellen. Ik stelde een vraag over een lastig dilemma. In de helderheid van het moment kreeg ik het woord "Vertraag" . Dat woord gebruik ik niet zo vaak. Het woord kwam echt ergens anders vandaan. Ik vind het een mooi woord. Maar het was niet echt een antwoord op mijn vraag. 

En nu, een week of wat later zit ik in de tuin in Hoogeveen. Met mijn knie omhoog. 

 

Mijn lieve 33 kg zware kolossale hondenvriend was gisteravond zo blij tijdens de wandeling dat hij in volle vaart op me af kwam rennen., te laat stopte en frontaal tegen mijn knie knalde.  Ik werd gelanceerd en lag een moment later plat in het hoge gras. Knieband verrekt. verrekte pijn. Mijn eerste gedachte was "Neeeeeej!! Yoga!!"

 

'The universe provides'.. In dit geval was het hond James die ervoor zorgde dat de wensen van het universum werden ingewilligd en ik nu noodgedwongen moet vertragen. Hij kijkt me al de hele ochtend schuldig aan. En bang. Alsof ik hem nooit meer vergeef. Maar dat doe ik natuurlijk wel. Want hij is mijn bestie.

Het vertragen heeft echter wel impact op mijn lessen. Deze week zullen een aantal (dynamische) lessen niet doorgaan. Ook het Alfa college die morgen op bezoek zou komen in de studio met 28 studenten moet ik helaas teleurstellen. 

 

Elk nadeel heb zn voordeel, want nu heb ik de tijd om te mediteren. 2 uur per dag als ik wil.  :-)

 

 

3-6-2023

De Nieuwste nieuwsbrief is weer paraat! En ook alle workshops en XL-lessen zijn weer ingevuld t/m augustus! Er staat veel waardevolle informatie in. Lees je mee? 

Nieuwsbrief

Kom je buiten Yoga doen?

2-6-2023

 

Vanaf 5 juli op 5, 12, 19 en 21 juli. 16, 23 augustus en 6 september geef ik buiten lessen bij de Schildhoeve in Fluitenberg. Ik mag gebruik maken van hun mooie tuin. Wil je meedoen?  Je kunt je inschrijven via momo yoga. Je kunt hiervoor je leskaart gebruiken, je abonnement of een losse buiten les aanschaffen.

Voor de Buiten yogi´s heb ik een aparte appgroep. Daarin laat ik uiterlijk een uur van tevoren weten of de les ivm het weer door kan gaan. Lessen gaan door als het droog is met een minimum temperatuur van 12 graden. Gaat de les niet door,  dan geef ik de les in mijn eigen studio. 

 

Zie ik je in de buitenlucht?  

 

24-4-2023


Hai allen,
Soms maak je grootse plannen en slinger je die plannen het universum in en soms moet je de realisatie daarvan een handje helpen. Ik had een heel goed idee om op 5 mei een benefiet les te geven voor Amnesty international met als thema “Lokah samastah sukino bavantu" De titel van een mantra in sanskriet wat zoveel betekent als: “May all beings be happy and free”
Ik vond dat alles prachtig bij elkaar komen. Yoga en haar filosofie, bevrijdingsdag en Amnesty.
Maar bijzondere (XL) lessen die niet standaard op het rooster staan dienen actief de pr molen in te moeten en dat kost veel tijd. Die tijd had ik er nog niet genoeg ingestopt.
Om te voorkomen dat ik dat nu, in mijn vakantie, alsnog ga doen (ik zit op t vliegveld as-we-speak) heb ik besloten dat mooie plan voor volgend jaar te bewaren 🙏🏻

Fijne mei vakantie! 🙏🏻 Tot over een week!

 

 

Heb je de nieuwste nieuwsbrief al gelezen? Nieuwsbrief

      Nieuwsbrief Voorjaar 2022

 

Fijne voorjaars Combideal!

 

De XL-lessen en workshops bij Yoga-Alles zijn bedoeld voor Yogi's die zich meer willen verdiepen in een bepaalde stijl of techniek. Iedereen is welkom. Ook als je geen vaste lessen volgt bij Yoga-Alles. Op vrijdagavond 21 april geef ik weer een XL-les Restorative yoga. Op zaterdagochtend 22 april geef ik een Workshop Yin Yang Yoga Voorjaar/ element hout.

Je kunt deze twee lessen afzonderlijk volgen maar ook in een combideal met €5,- korting.  

Zowel de afzonderlijke lessen als de combideal kun je reserveren via momo yoga.

 

https://momoyoga.com/yoga-alles

 

 

Vrijdagavond 7 april XL-les Yin Yoga & Myo Fascia =VOL!

 

Wat is Myo fascia?

Myo betekent spier. Fascia is je bindweefsel. Volledig heet deze les eigenlijk Yin Yoga met Myo Facia Release. MFR, Ofwel het loslaten en ontspannen van stagnatie in de spieren en/of het bindweefsel. Denk aan knopen en stijfheid (verklevingen van het bindweefsel) Daar hebben we allemaal in meerdere of mindere mate mee te maken. Hoe ouder je wordt hoe meer stagnatie. Door middel van drukpunt massage worden deze stagnaties minder of worden ze zelfs opgeheven. Daar hoef je niet voor naar een masseur. Dat kun je ook zelf. Door middel van een balletje.

In de Yin houdingen die je misschien al kent, plaatsen we een balletje op bepaalde drukpunten op je lichaam. door de druk van het balletje tussen jouw lichaam en de vloer of een muur ontspan je in je spier of in het bindweefsel. Dat kan best een beetje sensatie opleveren maar daarna voel je je heel ontspannen.

Kom je het eens proberen? 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/16423711/xl-les-myo-fascia-yin-yoga-mfr

 

Jej!

De zwangerschapslessen gaan van start! vanaf vrijdagochtend 3 maart dynamische zwangerschapsyoga bij Yoga-Alles. Vanaf 12 weken zwangerschap ben je welkom.

 

Je gratis proefles kun je reserveren via onderstaande link:

 https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/16605233/zwangerschapsyoga

 

Meer weten over de lessen?

Zwangerschapsyoga

 

 

 

10-2-2023  Wil je de ruimte van Yoga-Alles huren?

Mensen zijn vaak onder de indruk van de mooie ruimte van Yoga-Alles. En daar ben ik ook heel trots op. Helaas kan ik er niet elke dag zijn om les te geven.  De ruimte staat vaak leeg en dat is heel erg zonde!

Geef jij een activiteit gerelateerd aan Yoga? Bijv. meditatie, mindfullness, ademwerk, trainingen op persoonlijk en/of spiritueel vlak, massage workshops, vrouwencirkels, ceremonies etc?

Dan is de ruimte te huur per 2 uur, dagdeel of de hele dag. 

Naast de 100m2 yogazaal is een kleedkamer en een keuken (met magnetron, 2 elektrische kookplaten en een afwasmachine) De Yoga props zijn incl. huur van de ruimte.

 

Interesse? Stuur een berichtje naar info@ Yoga-alles.nl

  

31-1-2023

Heb je al gezien dat er al aardig wat nieuwe workshops en XL-lessen op het programma staan? Neem snel een kijkje! (zie onderstaande link) Ik ben vooral heel blij met de Klankschaal meditatie van Marjolein Schoonewille van klankisbeweging.  Marjolein geeft Yoga les en klankschaal meditaties in Zuidwolde. Ze is de buurvrouw dus eigenlijk! En ik nodig graag de buren uit om bij mij een feestje te komen vieren. Kom je ook?

 

Cursussen, Workshops & XL lessen

 

 

Gelukkig nieuw jaar!

Nieuwe plannen maken voor 2023..
Dat is een dingetje. Meestal heb ik zoveel ideeën dat ik m'n agenda al ruim 2/3 van het jaar vol plan. Maar wat gebeurd er als ik dat niet doe? klein stapje terug.

Vertrouwen dat mooie evenementen, samenwerkingen, mogelijkheden en nieuwe avonturen vanzelf wel op mijn pad komen. Dat geldt ook voor Yoga-Alles.

We zitten nu betreft de Yin/Yang filosofie in het seizoen van het element water. Ik heb heel veel met water. Ik ben in Friesland opgegroeid aan het water. Ik kom uit een familie van zeilers, ik heb wedstrijd gezwommen en diepzee gedoken. Ik voel me een halve zeemeermin. In de Yin/Yang filosofie is water iets dat krachtig en sterk is. Maar ook zacht, vloeibaar en flexibel. Ik wil me voor 2023 laten inspireren door dat principe. Standvastig maar niet star. Krachtig maar niet onbuigzaam, Flexibel maar niet te meegaand.

Fluide, transparant en ontspannen. Ik ga dus mijn Yoga-Alles planning op die manier invullen. Niet alles dicht smeren. Ruimte overlaten voor flexibiliteit en onverwachte verassingen. Ruimte overlaten voor dingen die zich komen aandienen. En dat gaat een uitdaging worden...
Het is in elk geval de reden dat de website en het rooster nog niet vol staan met extra XL-lessen en Workshops. Ondanks dat er ideeën genoeg zijn. Ik laat de angst maar even varen dat, als ik niet tijdig kenbaar maak dat er iets aan staat te komen, er dan vast niemand komt..
Ik adem in en uit, ik beweeg mee met de deining en ik heb vertrouwen.

Op een vloeiend en deinend 2023!

 

Data van workshops en XL-lessen staan al in m'n persoonlijke agenda. Maar wat precies wanneer gaat gebeuren dat vind je tzt terug op de pagina Cursussen, Workshops & XL lessen

 

Boek je gratis proefles in januari 2023

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/member/orderstartdate/111609

 

Nieuwe start basiscursus vanaf 13 januari

 

In januari start weer een nieuwe beginnerscursus op de vrijdagavond.

De eerste 3 lessen elke week, daarna om de week.

Data: 13, 20, 27 januari 10, 24 februari en 10 maart. Tijd: 19.30-20.45 kosten €75,-

 

Stel je hebt altijd al willen starten met Yoga. Maar het is er nog nooit van gekomen. Geen tijd, te stijf, niet spiritueel genoeg, niks voor mij, wil wel maar durf niet, spannend, lastig, moeilijk.. En tóch ben je nieuwsgierig?

Kom dan vooral meedoen met de beginnerscursus die op 13 januari 2023 start. Dan zul je zien dat het heel goed te doen is en wie weet blijf je voor eeuwig aan je mat gekluisterd (of ga je daarna weer wat anders doen mag ook!) we gaan stap voor stap door de basis houdingen, ik leg de techniek uit, we nemen Pranayamas (ademhalingstechnieken) door. We mediteren een beetje. We vallen en staan weer op. Maar het wordt vooral heel leuk. Spelen met Yoga. Doe je mee? Ik zie je graag.

De cursus duurt 6 lessen. Elke les duurt een uur en een kwartier. Lessen die je niet kunt volgen mag je inhalen binnen het reguliere rooster tot 1 april 2023 (dit geldt niet voor workshops en XL-lessen) Mocht je tijdens de cursus extra lessen willen volgen (bijvoorbeeld in de weken dat we geen les hebben) Dan is het aan te raden een extra 5-lessen kaart aan te schaffen.

Je kunt je aanmelden via de volgende link:

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/15609590/start-basiscursus-hatha-yoga-beginnende-yogis

 

2-12-2022

Kom je mee een feestje vieren?

Vrijdagavond 30 december komt mijn liefste vriendinnetje Marianna een gastles Essentrics geven. Daarna verzorg ik als toetje een heerlijke Yoga Nidra. (lange begeleidde eindontspanning) Wil je meer weten? stuur me dan even een mailtje naar:

info@yoga-alles.nl

 Je kunt ook direct reserveren. 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/15609574/xl-les-essentrics-dans-yoga-nidra

 

10-11-2022  Heb je de nieuwste nieuwsbrief al gelezen? Nieuwsbrief

 

Met hondje 'Yogi' de trouwe metgezel van Esther. Die regelmatig lag te snurken op mijn mat

 

10-9-2022

In de zomer van 2020 volgende ik de Yin Yoga opleiding Pure energy Yoga van Esther Scheen in Utrecht (Zo kort geleden nog maar??) Esther heeft zoveel kennis en wijsheid dat ik nog regelmatig terugkeer voor een les of een workshop van haar. Het is heerlijk om als docent weer even terug te gaan naar de 'schoolbanken'. Daarom doe ik minstens elk jaar een verdiepingscursus of opleiding. Niet alleen om mijn leerlingen meer kennis en kunde te bieden maar vooral ook om mijzelf te blijven ontwikkelen, inspireren en laten groeien. In december ga ik een opleiding van 5 dagen bij haar volgen. 'Myo fascial release Yin Yoga.' Een ingewikkelde naam maar simpel gezegd ga ik leren hoe je met hulp van balletjes de drukpunten in je lichaam kunt stimuleren tijdens een Yin practice. Ik ga er natuurlijk later nog veel meer over vertellen.

Wil je vast weten wat ik vanaf december extra bij Yoga-Alles aan ga bieden? kijk op de site van Esther. https://pureenergyyoga.nl/

8-9-2022

Nieuwe Workshops en XL-lessen!

Kijk op: Workshops in Hoogeveen

Heb je de nieuwsbrief van September al gelezen?

Nieuwsbrief

 

 

29-8-2022

Donderdag 1 en vrijdag 2 september

Gratis proeflessen!

Log in op: https://momoyoga.com/yoga-alles

Maak een (vrijblijvend) account aan, selecteer het product 'gratis proefles 1/2 sept.' en reserveer met dat tegoed de les die je wilt volgen in het rooster. (alleen geldig op 1 of 2 september!) Vragen? stuur een mailtje naar: info@yoga-alles.nl Ik zie je :-)

 

13-8-2022

Wil je beginnen met Yoga?

In Oktober start ik met een nieuwe beginnerscursus. 6 lessen van 75 minuten voor €75,- op de vrijdagavond om de week van 19.15-20.30. Hierin gaan we stap voor stap door de meest voorkomende houdingen, ademhaling- en meditatie technieken.  Wil je meer weten? Stuur me een mailtje naar info@yoga-alles.nl of schrijf je meteen in via: 

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/14587013/hatha-basiscursus-lessenreeks-van-6-lessen

 

4-8-2022

Vrijdag 2 september gratis Proefles!

Jahaah! we gaan los!  Ben je zwanger? of ken je iemand die zwanger is en die graag een dynamische fysieke uitdaging zoekt op weg naar haar bevalling? We doen uitdagende Yoga houdingen aangepast aan het wondertje in je buik. Dus niet alleen maar theedrinken.. (o.k.. ook een beetje theedrinken..) We gaan krachtig het nieuwe (of hernieuwde) avontuur tegemoet. Doe je mee?  Zwangerschapsyoga 

 

4-8-2022

In de tuin naast de Yoga studio groeien mijn komkommers weelderig! Helaas voor de studio is het daar ook komkommertijd. Ofwel heel rustig.. Deelnemers zijn met vakantie.  Maar.. wist je dat je ook vanaf je vakantie adres mee kunt doen via Zoom? Ook als je geen vaste lessen bij Yoga-Alles volgt? 

Kijk naar wanneer er lessen zijn op: Zomerrooster 2022

Al deze live lessen zijn ook te volgen via Zoom! 

 

Heb je de nieuwe nieuwsbrief van juni-juli-augustus al gelezen?

Nieuwsbrief

 

16-06-2022

Tour de Tuin juli-september 2022

We gaan naar buiten, waar de vogeltjes fluiten..

Ofwel.. "Pop-up-Buiten-Yoga".  Wat is dat?

Ik plan kort van tevoren een buiten les. Deze les valt buiten het zomer rooster. Wil je meedoen? dan voeg ik je toe aan de speciale Buiten-Yoga groeps-app. Je krijgt dan een bericht waar en wanneer de buiten les is.   Iedereen kan meedoen! 

Voor meer info kijk op: Buitenlessen

 

16-06-2022

Zomer rooster

In de zomer ziet het rooster er iets anders uit. Met meer XL-lessen, gecombineerde lessen en pop-up buitenlessen.

(de buitenlessen staan niet in het rooster, zie post hierboven) 

Wil je weten welke lessen, wanneer gegeven worden? 

kijk op: Zomerrooster 2022

 

12-05-2022

Hatha basis en Hatha Flow

Eerder stonden alle Hatha lessen als Hatha basis in het rooster. Vanaf volgende week wil ik daar graag een verschil in aanbrengen. De ochtendlessen blijven Hatha basislessen. De donderdagavond les wordt een Hatha flow les. Wat is het verschil? kijk op: Mijn lessen en prijzen   

Zwangerschapsyoga, Ja! start Vrijdagochtend  3 juni

 

Jahaah! we gaan los!  Ben je zwanger? of ken je iemand die zwanger is en die graag een dynamische fysieke uitdaging zoekt op weg naar haar bevalling? We doen uitdagende Yoga houdingen aangepast aan het wondertje in je buik. Dus niet alleen maar theedrinken.. (o.k.. ook een beetje theedrinken..) We gaan krachtig het nieuwe (of hernieuwde) avontuur tegemoet. Doe je mee?  Zwangerschapsyoga 

 

14-04-2022

Dit is mijn hele leuke Yoga collega Romy Woldering.

Zij komt als eerste gastdocent voor Yoga-Alles een workshop geven op zaterdag 7 mei van 10.00-12.00.

 

Ik zit vooraan!  Jij ook? 

 

Wat ga je eigenlijk doen Romy?

"Op zaterdag 7 mei neem ik jullie graag mee op een 'reis' langs de chakra's!
In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als chakra's. Een chakra is een plek in je lichaam waar energiebanen die langs je zenuwstelsel in de wervelkolom lopen, samenkomen. Elk chakra heeft verschillende eigenschappen en kwaliteiten die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Als de energie vrij kan stromen op deze plekken ben je in balans, zit je goed in je vel en kun je Zijn vanuit jouw eigen kern. Tijdens deze workshop gaan we alle chakra's bij langs, om de energie op die plekken te stimuleren zodat deze weer goed kan stromen. Dit doen we door middel van meditatie, ademhaling, een klein stukje theorie en vooral ervaren door het doen van asana's (yoga-houdingen). Je bent van harte welkom, met of zonder yoga-ervaring!

Groetjes Romy"

 

Reserveer via momoyoga

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/13123970/workshop-yoga-reis-door-de-chakras

 

 

Yoga beginners workshop !

Zaterdag 26 maart 10.00-12.30  €25,- 

 

10-3-2022

Kom je op zaterdag 26 maart meedoen aan de Workshop Yoga voor beginners? Speciaal voor mensen die een klein beetje meer beslagen ten ijs willen komen, voordat ze zich in de groepslessen storten. We starten met een eenvoudige zonnegroet, ik leer je de basis van ademhalingsoefeningen en meditatie en we nemen een lekker lange eindontspanning. Gewoon omdat het kan. Ben je er bij?

https://www.momoyoga.com/yoga-alles/lesson/13123651/workshop-beginnende-yogis-1000-1230

 

14-2-2022

Donderdagavond 17 februari starten we weer met de lessen! om 19.15 een Hatha basis les en om 20.45 een rustige ontspannen Yin les. Ik ben heel blij weer met jullie op de mat te mogen staan. Ik heb jullie gemist!

Mocht je nu nieuw zijn, maak dan gelijk gebruik van de twee gratis proefessen die je nog tot 4 maart kunt volgen.

Op donderdag 10 maart start de nieuwe basiscursus voor beginners.

4 lessen voor maar €37,50  Je kunt je opgeven via info@yoga-alles.nl 

 

28-1-2022

We gaan weer richting Lente! En dat betekent dat ik super veel zin heb om heel veel nieuwe gezichten in de studio te ontmoeten. Je kunt in februari komen kennismaken!

Via het nieuwe systeem kun je twee gratis proeflessen reserveren.  https://www.momoyoga.com/yoga-alles/member/orderstartdate/90455

 

 

Vinyasa Flow Yoga op:

Vrijdag van 7.30-8.30

 

ZwangerschapsYoga vanaf:

Vrijdag 28 januari 10.45-11.45

 

Zondag 13 Maart

10.30-12.00

XL-les Yin Yoga met klankschalen concert (VOL)

 

 

Nieuw! Online reserveringssysteem 

MomoYoga

18-1-2022

Yes! We mogen weer open! En ondanks dat het heel fijn is dat dat weer kan en weer mag, heeft de afgelopen maanden van onzekerheid ook zijn tol geëist. Wat hebben we allemaal flexibel moeten zijn. Wat heeft het ons veel tijd en energie gekost. Roosters omgooien, leskaarten bevriezen, zorgvuldig geplande en voorbereidde workshops overboord gooien, rekensommetjes maken welk gat deze lockdown nu weer in het budget zou slaan. Zuur. Maar gelukkig niet ziek. En gelukkig niemand in de lessen en nagenoeg niemand in mijn omgeving. Of in elk geval niet zo ziek dat we er niet meer bovenop kwamen. En dat houden we zo. En de Yoga en sport faciliteiten open, dat houden we ook zo. Omdat de gezondheid van iedereen het eerste is waar we aan zouden moeten denken. Dat is waar de sleutel van deze hele situatie ligt.

Dus lieve mensen. Zorg goed voor jezelf.

En dus lieve overheid: Houd ons open!

 

Whats new?

We hebben een vaste nieuwe les op het rooster staan: Vinyasa Yoga.

Een pittige en dynamische ochtend Yoga op de vrijdagochtend van 7.30 tot 8.30 speciaal voor alle vroege vogels. 

 

Op vrijdagochtend 28 januari starten de lessen ZwangerschapsYoga van 10.45-11.45

Een Dynamische en actieve voorbereiding op de bevalling en het moederschap.

Zwangerschapsyoga

Nieuwe datum!

Op Zondag 13 maart kun je naar de verplaatste XL les Yin Yoga met een heerlijk klankschalen bad.  

Workshops in Hoogeveen 

 

En tot slot kun je nu alle lessen en workshops boeken via het online reserveringssysteem van Momo Yoga. 

kijk maar eens op https://momoyoga.com/yoga-alles 

12-1-2022

Ik had gehoopt gisteren meer duidelijkheid te krijgen in waar we nou precies aan toe zijn.. Voor deze donderdag en vrijdag had ik  proeflessen en een te gekke workshop voor nieuwe deelnemers op het programma gezet.  Maar helaas pindakaas.. Breath in, breath out.. Dan nog maar even dapper door zoomen. Vanuit de studio in Hoogeveen en vanuit mijn huiskamer in Utrecht.  Hou je FB en de website in de gaten voor nieuwe data? XXX 

 

30-12-2021

Ik heb altijd enorm veel zin in januari want ik ben gek op goede voornemens.

Ik heb er al een paar paraat en kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan.

 

Een goed voornemen is niet alleen een hoopvolle verwachting waarop meestal een groot gevoel van teleurstelling volgt.

Het is een kans iets nieuws te creëren en patronen te doorbreken. Ik probeer goede voornemens op een Yoga manier te benaderen. Bij mij gaat het niet  om het ‘lukken’ maar om het meebuigen, flexibel zijn, discipline trainen en leren mild te zijn als dat niet elke keer 100% lukt. Er is altijd een volgende stap waarin je een nieuwe keuze kunt maken. Wees niet te star en te streng. Daar wordt niemand gelukkig van.

Benader je voornemens met lichtheid. Want als je er geen plezier aan kunt beleven en er de waarde niet van in kunt zien waarom zou je het dan doen?

 

Starten met Yoga zou een goed voornemen kunnen zijn. Of misschien komt het voornemen wel een stapje eerder? Het voornemen om minder bang zijn, minder onzeker over wat je zou moeten kunnen om de mat op te ‘mogen’, meer Pippi Langkous “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Meer: "Het heeft me altijd leuk geleken dus nu ga ik het gewoon doen"

 

Ik nodig je van harte uit voor de open lessen op vrijdag 14 januari, en de beginners workshop op zaterdag 15 januari bij Yoga-Alles in Hoogeveen. (Want 1 van mijn voornemens is ten alle tijde positief blijven dat we straks gewoon weer open mogen)

Wil je meer weten? Hou de site in de gaten. Hier vind je de meest actuele info.

Ik wens jullie allemaal een fantastische jaarwisseling.

 

 

Kom je meedoen? live via Zoom

Do. 23 dec. 19.30-20.30 Yin Flow

Di. 28 dec.    9.15-10.15 Hatha Flow

Do. 30 dec. 19.30-20.30 Yin Flow

Vr. 31 dec.    11.00-12.00 Hatha Flow

Ma. 3 jan.      9.15-10.15 Hatha Flow

Do. 6 jan.      9.15-10.15 Hatha Flow

Do. "             19.30-20.30 Yin Flow

Vr. 7 jan.        9.15-10.15 Hatha Flow

Wo. 12 jan.    9.15-10.15 Hatha Flow

Do. 13 jan.     9.15-10.15 Hatha Flow

Do. "              19.30-20.30 Yin Flow

 

Zondag 19 december 2021

We blijven ons in allerlei bochten wringen om ons te kunnen verhouden tot het ongewenste. Dat geldt ook voor mij en de Yoga-lessen die ik geef. Ik wacht nog even af wanneer ik op Zoom mijn lessen aan ga bieden. In elk geval blijft de Yin-Flow van donderdagavond 19.30-20.30 staan t/m donderdag 13 januari. Daarna kijken we verder. Begin komende week laat ik weten of daar misschien extra lessen en/of online video's bij kunnen komen.

Hou deze Blog en/of de Facebook pagina in de gaten. We komen hier doorheen! 

Donderdag 2 december 2021

De avond lockdown is ingegaan. Gelukkig geef ik ook les in de ochtend en deze kunnen gewoon door gaan. Voor de reguliere avondlessen in Hoogeveen geef ik een Zoomles van 19.30 tot 20.30 in de plaats. Yin Yoga Flow. Het grote voordeel is dat iedereen dan mee kan doen! Ook al zit je in Timboektoe (mits je een beetje wifi hebt uiteraard..) Duss.. grijp je kans om van heinde en verre kennis te maken met Yoga-Alles. De Zoomlessen bedragen €7,50 je kunt je opgeven via info@Yoga-alles.nl  Ik zie je! 

 

Vanaf januari 2022 Zwangerschapsyoga 

Half december rond ik mijn specialisatie docent  zwangerschapsyoga af. En uiteraard wil ik dan zo snel mogelijk van start met een groepje zwangere dames! krijgen jullie een kindje? Of ken je iemand die zwanger is? (wat een leuk cadeau idee!) Kom dan een keertje meedoen. Ik geef een dynamische les. Met veel aandacht voor spierversterking maar ook voor ontspanning.

Ervaring met Yoga is niet nodig. Doe je mee?

info@yoga-alles.nl

Zaterdag 20 november 10.00-12.00

Yin Yang Yoga Workshop Water

De herfst is nog maar net begonnen, gelukkig zijn er nog steeds prachtige zonnige dagen en hopelijk blijft dat lekker lang zo. Toch voelen we vooral in de avond al wat winterse kou naderen. En hoewel november nog ver weg is, kun je wel vast reserveren  voor de volgende workshop in de reeks Yin Yang Yoga en de elementen. Richting de winter keren we meer naar binnen en voelen we meer de Yin energie stromen.

Kom je meedoen? 

opgeven via info@yoga-alles.nl

 

Zaterdag 23 oktober 10.00-12.00

Yin Yang Yoga Workshop Metaal (VOL)

Twee dagen geleden is officieel de herfst begonnen..

 

We gaan volgens de Chinese elementen leer het seizoen van het element ‘metaal’ in. Dat betekent Loslaten, ruimte maken, naar binnen keren.

 

Wil je weten welke Yin & Yang Yoga houdingen daarbij horen en wat dat met de emotie ‘verdriet’ te maken heeft?

Kom dan naar de workshop Yin Yang Yoga element metaal, seizoen herfst.

Bij Yoga-Alles in Hoogeveen.

 

Opgeven via info@yoga-alles.NL

 

Zaterdag 11 september

Yin Yang Yoga workshop Aarde 

In de traditionele Chinese geneeskunde  is er sprake van 5 seizoenen in plaats van 4.

Er is een korter extra seizoen tussen de zomer en de herfst namelijk de nazomer. Het is mijn favoriet!  Het element van de nazomer is aarde.  Aarde ondersteunt ons, voedt ons. Geef rust, balans en het vermogen om te verteren. Yin Yang oefeningen vanuit het element aarde zijn grondend en stimuleren en verzorgen het organen paar milt en maag. Is je aarde element in balans dan voel je je thuis en geborgen. In de wereld en in jezelf. 

De workshop Yin Yang vanuit de elementen is een terugkerende reeks maar ze zijn afzonderlijk te volgen. 

 

Wanneer?

zaterdag 11 september 10.00-12.00

Bij Yoga-Alles Hoogeveen.

Zaterdag 25 september 13.00-14.30

bij Yogapoint Woerden. 

Ik hoop je te zien!

 

30-08-2021

Op het moment dat ik dit typ zit de proefles van donderdag a.s om 19.15 bijna vol en gaan ook de Hatha les van donderdagochtend 9.15 en de Yin Yoga les van 20.30 de goede kant op. De senioren stoel yoga heeft nog wat aandacht nodig en ook de Hatha les op de vrijdagochtend mag nog gaan lopen maar ik ben nu al heel blij en tevreden en heb vreselijk veel zin de studio eindelijk vol te zien met mensen die misschien wel voor de eerste keer op de mat staan. Wat een helden! Nog niet ingeschreven? doe het snel! Ik zie je heeel graag verschijnen! 

 

16-8-2021

Jetzt geht los! 

Donderdag 2 en Vrijdag 3 September

Gratis proef lessen!

Want dan opent Yoga-Alles officieel haar deuren met een vast rooster van 5 lessen op de donderdag en vrijdag. 

Je mag alle lessen gratis komen volgen! Ben je er bij? en schrijf je je gelijk in voor een 5-lessen abonnement?  Dan krijg je ook nog eens 10% korting.  Zie ik je?

(meld je aan via info@yoga-alles.nl)

 

23-6-2021

Ter ere van 21 juni, internationale Yoga dag,

verscheen er een persoonlijke blog over mijn 'Yoga pad' op de pagina van Super Yoga!

https://www.superyoga.nl/blogs/blog/wereld-yoga-dag-2021-jeanine/

 

10-6-2021

In september start ik op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 een stoel Yoga groep in Hoogeveen!

Stoel Yoga is een vorm van Yoga waarbij je de Yoga houdingen aangepast op een stoel kunt doen. Dit is heel geschikt voor senioren en/of iedereen die (tijdelijk) niet in staat is om lang te staan, minder kracht in benen en/of onderlichaam heeft of slecht balans kan houden in staande houdingen. 

Kijk voor meer info op 'Stoel Yoga'   

 

19-5-2021

Yes! We mogen open!!!

 

26-5-2021

Yoga-Alles wordt mogelijk gemaakt door Lanting Reizen! Letterlijk, want bovenin het kantoorpand van mijn (schoon)familie aan de Stephensonstraat 8 in Hoogeveen, mag ik mijn studio openen. En daar ben ik heel blij mee en ongelofelijk dankbaar voor! Zonder hen was het niet mogelijk geweest. En dan verschijnt er ook nog regelmatig een tante, schoonzus of bonusdochter in de les. Ik vind dat dus ongelofelijk leuk! 

(Oh, enne.. Ik sta hier dus met een behoorlijke wind op een dubbeldekker van 4 meter hoog.. Niks geen trucage of photoshop.. ALLES voor Yoga.. ) 

16-5-2021

Afgelopen week was een lekkere volle Yoga-Alles week. Ik had de tijd om veel in Hoogeveen te zijn. Te netwerken, flyers uit te delen, op te ruimen, te stylen, schoon te maken, gesprekjes te voeren maar vooral ook om les te geven. 2 Yin Yoga-lessen via Zoom en de Vinyasa les 'Fly to the sky' in de tuin. Het was allemaal super leuk! Vanmiddag vertrek ik weer naar Utrecht. De komende weekenden ben ik bezig met mijn eigen Yoga studie. Daarover later meer.. Check je ondertussen de Waar & Wanneer pagina? Alle lessen (en workshops!!) tot 1 september staan er in. (In Hoogeveen en Woerden)  

6-5-2021

Inmiddels weten we dat er per 11-5 geen extra versoepelingen gaan komen. Helaas. Dat betekent dat de ingeplande lessen niet in de studio mogen maar buiten blijven.  Bijvoorbeeld de Vinyasa 'Fly to the sky'-les op Hemelvaartsdag van 11.00-12.00  lekker onder de Magnoliaboom in de tuin. Een beetje spelen met balanshoudingen, zweefmomentjes en out-of-your- comfortzone uitdagingen..  Voor alle niveau's!  Dus kom lekker meedoen!

28-4-2021

Zaterdag 24 april ben ik gestart met Buitenlessen Yoga in Hoogeveen.

De zon scheen volop. Het was heerlijk in de luwte onder de magnoliaboom.

Zaterdag a.s mogen we weer (10.00-11.00). En het dreigt zomaar weer een mooie dag te worden!

De les zit al vol (max. 4 personen) maar stuur me zeker een berichtje als je interesse hebt. Wie weet kun je er nog bij. En anders voeg ik gewoon een les toe. Tot de zomer betaal je voor de lessen een introductie prijs van €7,50 per les. De moeite waard om 1 of meerdere lessen te komen volgen..

Ik zie je!  

21-4-2021

Met een beetje mazzel mogen we elkaar vanaf 11 mei weer binnen ontmoeten voor een Yogales! De studio is ruim 100 m2 dus er is voldoende plek om de 1,5 meter te handhaven. Officieel begin ik pas vanaf 1 september met vaste lessen. Maar ik kan natuurlijk niet wachten! kijk voor de extra lessen voor een extra laag welkomsttarief onder de pagina 'Waar en Wanneer'. 

13-4-2021

Psssstt..

Wist je al dat ik van de Gemeente Hoogeveen toestemming heb gekregen om tijdens de lockdown Buiten Yoga lessen te geven? Kijk op de pagina Buitenlessen.

En reserveer snel! Want Corona technisch mag ik aan maximaal 4 mensen les geven!  

Ik zie je!

 

31-3-2021

13 reasons why (not)

Ik geef (of eigenlijk gaf..) op diverse plekken yoga les. In prachtige studio’s waar eigenaren met heel veel hart en ziel hun liefde in stopten. Veel van hun tijd, geld en energie naast hun reguliere banen en gezinnen. In veel gevallen is Yogales geven en/of een yogastudio runnen, liefdewerk oud papier. Dat geeft niet. Daar kiezen we voor. Omdat we geloven in verbinding. Omdat we gelukkig worden van het helpen van mensen, omdat we gepassioneerd zijn in het delen van een bijzonder systeem.

Veel studio’s en leraren zijn eigenlijk meteen na de eerste lockdown compleet out of hun comfortzone in de digitale wereld gesprongen om online lessen aan te bieden. Een wereld waar ik en veel van mijn collega’s niet in thuis zijn en waar geen budget is voor externe IT’ers, webmasters en digitale whizzkids. Via social media helpen we elkaar met vragen over streamen, ring verlichting, opname apparatuur of microfoons. En doen investeringen die we eigenlijk niet kunnen missen. We willen mensen yoga aan kunnen blijven bieden. 

Ik geef nog 1x per week een yin yoga zoomles via Health center Hoenderdaal. Live zaten mijn lessen vol. Nu heb ik nog twee vaste 'die hards' , die zich elke week trouw aandienen. Ik raak daar ontroerd door. De rest is afgehaakt. Heeft redenen gevonden om niet met yoga door te gaan totdat het weer live kan. Maar lieve mensen.. straks zijn er geen scholen, studio’s of docenten meer over om live les te kunnen geven.. Ik hoor vaak "online yoga is niks voor mij" Online yoga heeft inderdaad z’n beperkingen. Het is anders. Misschien minder intens. Het vraagt meer commitment. Je kunt niet varen op de energie van de groep. Dat klopt. Maar je doet wèl Yoga. Je traint jezelf om je te focussen op iets wat letterlijk verder weg is. Je traint jezelf af te sluiten van de afleidingen in je eigen omgeving (huisdieren, kinderen, buren rumoer) en je kiest voor jezelf. Je keert naar binnen daar waar dat wellicht een uitdaging is. Daar leer je van! Bovendien is elke beweging die je doet in tijden als deze goed voor je. Er is nog nooit iemand geweest die na een Zoomles tegen me zei: “Nou dit was niks”.

Ik kan minstens 13 redenen bedenken waarom je het online les volgen eens zou kunnen proberen. En misschien ken jij er 13 om het niet te doen. Weeg ze eens tegen elkaar af.. Wie weet waar je uitkomt.

Ik hoop dat we heel snel weer open kunnen.. Help je ons?

 

24-3-2021

Terwijl de lockdown voortduurt, draaien chats en FB groepen voor yoga docenten en studio's op volle toeren om mazen in de wet, en uitzonderingen op de regels te vinden. Soms is door de bomen het bos niet te zien. Je mag niet buiten sporten in groepsverband. Maar je mag wel sporten samen met een instructeur en 4 andere personen... ? En dan is het ook nog per gemeente verschillend.. Ik ga uitzoeken of ik in het paasweekend in Hoogeveen met 4 mensen buiten een les mag aanbieden..  Duimen jullie mee?

 

22-3-2021

Morgen horen we waarschijnlijk dat ook de Yoga studio's voorlopig nog niet open mogen.. Het is onvoorstelbaar waarom dat niet kan en mag. Dan nog maar even volhouden met Zoom.. En dat is ook ontzettend leuk eigenlijk.. Zeker als ik voor de eerste keer een echte openbare zoomles geef via Yoga-Alles vanuit Hoogeveen. Waaraan iedereen mee kan doen, zonder abonnement en zonder ervaring. 

Zaterdag 27 maart van 17.30 tot 18.30. Meedoen? stuur een mailtje naar info@yoga-alles.nl Dan stuur ik je vrijdag a.s de link. 

 

13-03-2021

En terwijl het vormgeven van de Studio gewoon doorgaat in mijn hoofd in Utrecht en door sterke armen in Hoogeveen, is er ook nog ruimte voor een nieuwe Teacher training! 

Het vierde papiertje wat ik hopelijk straks aan de muur in Hoogeveen mag hangen!

Vandaag gestart met de Jai Ma Vinyasa opleiding bij de collega's van Yoga Point Arnhem. Weliswaar online in m'n eigen huisje maar niet minder geweldig! 

 

13-3-2021

Langzaamaan wordt de ruimte leger en het aantal spullen talrijker.

Bolsters, matten, blokken, dekens, garderobe-rekken, plantenbakken, lampen, theeglazen.. Je kunt het zo gek niet bedenken of elke dag komt er wel wat binnen. Met de post of opgehaald via Marktplaats.

Het liefst startte in vandaag al! Maar Hoogeveen moet nog even wachten.. 

 

26-2-2021

Breaking news!!!

Achter de schermen ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van Yoga-Alles Studio Hoogeveen. Vanaf september zullen daar op donderdag en vrijdag lessen worden gegeven in Hatha, Yin Yoga en Vinyasa flow.

In mijn eigen Yoga studio! Een prachtige grote ruimte waar  volledig coronaproof lesgegeven kan worden.  I keep you posted!

 

Maandag 19 oktober is het herfstvakantie in Utrecht. Als trial kun je gratis via Zoom meedoen met mijn live lessen in de Bankastraat. 

9.00-10.00 Hatha basic en

10.30-11.30 Yin Flow

Wil je de link ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@yoga-alles.nl 

 

Meer info over eventuele zoomlessen? Vraag!

 

"Iets met mondkapjes en meridianen.."

Het lijkt wel een vreemdsoortige medische handeling die ik hier aan het doen ben..  maar ik teken voor de Teacher Training YinYoga,  meridianen ofwel 'energiekanalen'  op de juiste locaties bij mijn yoga collega. Meer weten? Kom naar mijn Yin flow lessen.. Dan vertel ik je er alles over!

 

 

5 oktober zijn de lessen aan de Bankastraat gestart! wat een heerlijke ruimte en wat een luxe in die kleine groepjes. De hele maand oktober kun je nog twee proeflessen reserveren. Stuur een mailtje naar info@yoga-alles.nl 

 

 

 

Op Zondag 26 juli ontving ik mijn certificaat voor de  50 hrs Yin Yoga Teacher Training Basis. Anatomie assistent Harry is ook trots!